Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна над западните райони. След обяд и привечер ще превали и прегърми. По-съществени ще бъдат тези явления над западните и планински части на страната, а почти без валежи ще бъде над североизточните райони.
Температурите ще са от 16 до 21 градуса.
Утре облачността ще бъде значителна. Отново на места ще превали краткотраен дъжд.
Температурите ще останат без съществена промяна.

През първия от поредицата почивни дни, четвъртък, около и преди обяд ще има променлива облачност. В следобедните часове тя ще се увеличава и на места ще превали и прегърми. Температурите сутрин ще са от 8 до 13, а след обяд ще достигнат 18 до 23 градуса.

В петък отново ще има слънчеви интервали преди обяд, а в следобедните часове на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се понижат с 1-2 градуса и ще бъдат от 17 до 21-22 градуса.
В събота ще превали и прегърми, но на по-малко места. Температурите ще са от 17 до 23 градуса.
В неделя и понеделник от северозапад ще прониква по-студен въздух.
Температурите ще се понижат и през първия ден на много места ще превали дъжд, възможни са и гръмотевици. В Дунавската равнина ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. По-късно вятърът ще се ориентира от север и североизток.

В планините през следващите 6-7 дни ще бъде предимно облачно. Преваляванията от дъжд ще са ежедневни, в някои дни ще са придружени от гръмотевици. Малко по-голяма вероятност за слънчеви интервали и разкъсвания на облачността има в Източна Стара планина и Странджа. Температурите на 1200 метра надморска височина до неделя ще бъдат около 11 градуса.