Днес ще бъде много по-топло от обичайното за климатично най-студената част на зимата.  Температурите в районите, податливи на влиянието на южния вятър - високите места на Източна България и в северните подножия на планините ще достигнат и превишат 15 градуса, като отново не са изключени  стойности, близки до 20 градуса. В останалите райони ще бъдат най-често от 10 до 15 градуса.
Утре облачността ще се увеличава и отначало над крайните северозападни райони, впоследствие над южните, ще започнат превалявания от слаб дъжд.
До вечерта те ще обхващат цялата страна, но отново в повечето райони няма да бъдат съществени - до няколко литра на квадратен метър.
Дневните температури ще останат почти без промяна, а заради облачното време и топлата въздушна маса, минималните също ще бъдат много високи за най-студения месец в годината - от 6-7 до 11-12 градуса.
В сряда преваляванията ще спират, а средиземноморският циклон, който ги причинява, ще бъде североизточно от страната. В резултат вятърът ще се ориентира от запад и ще се усилва, в Дунавската равнина - умерен и силен. Дневните температури   ще са от  8 до 13 градуса.
В четвъртък и петък вятърът от запад ще стихне и ще се ориентира от източна посока, през втория ден в низините - до умерен. Минималните температури ще се понижат спрямо тези от началото на седмицата и ще са от минус 2 до плюс 4 градуса. Дневните ще останат  без съществена промяна, най-често от 7 до 13, малко по-ниски на североизток.
През почивните дни температурите ще се понижат още, а облачността ще бъде по-често значителна. На места в южните райони ще превалява дъжд, а по планините - сняг. Повече подробности за времето през уикенда очаквайте в следващите дни.