Днес облачността ще се увеличава и в следобедните часове ще бъде значителна. На много места ще превали и прегърми. Дневните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса. 

Утре и в събота ще бъде хладно. Дневните температури ще са от 18 до 23 градуса. Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - силен северозападен вятър. В петък на много места ще превали, ще има и гръмотевични бури. Не са изключени и градушки. На местата с по-интензивни явления ще остане и по-хладно, с максимални температури до около 18 градуса. В събота превалявания ще има на по-малко места, главно в североизточните райони.

В неделя ще остане хладно, с дневни температури около 20 градуса. Облачността ще бъде значителна, само на отделни места ще превали слаб краткотраен дъжд.

В понеделник облачността преди обяд ще бъде незначителна, в западните и централни райони - до слънчево. Облачно ще остане над североизточните и част от източните райони, където ще превали краткотрайно. Дневните температури ще са от 20 до 25 градуса.

Във вторник и сряда повишението на температурите ще продължи и през първия ден ще са от 21 до 26, а в сряда - до около 28 градуса. Облачността ще бъде незначителна, само в следобените часове на отделни места в планинските райони на югозападната половина на страната са възможни краткотрайни превалявания.