Днес ще бъде облачно. Преваляванията от сняг ще отслабват и спират от запад на изток и до вечерта ще спрат навсякъде, освен в крайните североизточни райони. Дневните температури ще са от минус 6 до около нула градуса.

Утре ще остане студено и по-често със значителна облачност. Привечер над югозападните райони ще започнат нови превалявания от сняг, които през нощта и в сряда ще обхванат Южна и Източна България, но в следобедните часове ще спират ще спират - до вечерта почти навсякъде. Минималните температури ще са без промяна, а дневните ще бъдат в интервала от минус 2 на север до плюс 3 в крайните южни райони. Силни снеговалежи се очакват в североизточните райони и в планините.

В четвъртък сутрин ще бъде студено, като на места минималните температури ще се понижат до минус 11, минус 13 градуса. През деня облачността ще бъде променлива, а температурите - от минус 6 на североизток до плюс 2, 3 в югозападните райони.

В петък облаците ще са повече  и минималните температури ще са от минус 10 до минус 5. Дневните ще продължат слабо да се понижават  и ще са от минус 2 до 3-4 в южните райони.

В събота повишението на температурите ще продължи. Минималните ще бъдат от минус 6 до нула, на места по Черноморието до 1-2, а дневните - от нула по поречието на Дунав, до 6-7 на юг. Облачността ще бъде значителна и по-късно през деня ще започнат превалявания от дъжд, над северозападните райони - от сняг. По-късно там снегът е възможно да преминава в дъжд  и отново на места са възможни поледици. Повишението на температурите ще продължи.