Времето до края на месеца - влажно и все по-меко

През следващите дни времето над страната ни ще се затопля, а периодичните и чести превалявания ще продължат.

Обратно в новината

Коментари - Времето до края на месеца - влажно и все по-меко | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иво Некитов за пореден път сложи в малкия си джоб всички родни метеоролози. От два месеца чета неговите прогнози и смея да твърдя, че няма равен в занаята си в България.

Защо съботната седемдневна прогноза на нихм бе изцяло погрешна ,а неделната седемдневна е по тази публикация.Г-н Некитов трябва да работи в БАН.

Tези от НИМХ трябва да ги пенсионират заради некадърност. Не може така да си мениш прогнозата едва ли не с минути! Срам за БАН! Поздравления за г-н Некитов! Надцака тези некадърници.

Знаейки циркулацията тази зима, не беше особено трудно да се разбере, че тия от БАН за пореден път ще си сменят смешната прогноза за застудяване. И все пак, браво на Некитов! Бива той да заработи в НИМХ.

Така е колега! Лека и спокойна вечер!

Искам да изкажа моите благодарности към Иво Некитов, за това, че позна преди НИМХ за сериозното и трайно, пролетно затопляне след няколко дни! Поздравления!

Илия

НИМХ днес рязко смениха прогнозата . Едно на нула за вас .

ама аз немога да разбера на какво си играеш? едно на нула за вас, какво е това? Ти кой си какво твърдиш, къде са твоите прогнози. Или четеш от тук от там или всяваш интриги. ПРЕСТАНЕТЕ с ваще глупости тук не е мястото за такива игри

От доста време следя статиите на Некитов и го поздравявам за задълбочения анализ! Не съм срещал подобни публикации за метеорологичната обстановка в други български сайтове. Имам обаче една забележка относно 10-дневната прогноза в дир-а по градове - сигурно не се обновява, но почти винаги е крайно неточна. По тази причина аз спрях да се информирам за времето от нея. И последно към писателствуващите във форума - господа, не го превръщайте с махленска препирня, нека постовете бъдат смислени и да ни обогатяват с инфо по темата вместо с просотии, които така или иначе ни заливат ежедневно.

Да, тази 10 дневната по градове е доста неточна. Според мен не се обновява, защото винаги показва едно 2-3 градуса отгоре и рядко има графика за валеж, почти винаги е слънчево или променлива облачност. Иначе г-н Некитов е благо да го чете човек :)

Статията се казва Ще свърши ли истинската зима преди да е започнала?

Тази година, колкото и да не ни се вярваше на тази статия, тя се сбъдна. Защото зимата започна на 10.12 и свърши на 15.12, още преди изобщо да е дошъл 21.12. Изключение прави град Шумен и околностите, там зимата свърши на Нова Година.

Както Иво каза още в началото на декември "истинската зима" свърши преди астрономическото и официално начало, защото между 3 и 20 декември този сезон се усети студа и имаше сняг навсякъде.Дори бих казал, че в София тази зима първият сняг беше най-дебел и сериозен.Спомняте ли си как на 3 декември, първият зимен ден, за 3-4 часа следобяд натрупаха близо 10 см. сняг ? И след това все по-слабо и по-слабо.Припомнете си тази статия link

Илия

НИМХ дават застудяване в петък и събота както и превалявания от сняг , пък вие давате точно на обратното . Вече напълно ми е ясно , че вие не давате прогноза а предпочитание . Вече цял месец максималните температури за София на първа страница се въртят около 8 ; 9 ; 10 градуса , но реалните в повечето дни бяха по-ниски . Прогнозите ви са силно пристрастни .

Пристрастни или не, се случват. При това на абсолютно 100%. НИМХ може да дава каквото си иска, дори да познае, знаем сценария - масово из страната валежни сянки, проблеми с температурите, липса на валеж или пък недостатъчни количества като цяло. Застудяването може и да не успее да върне температурите към обичайните дори. Смятай що за зима е това, щом дори застудяването не може да свали Т под 5-10 гр.

Илия

Точно след седмица , ще видим кой е познал . Лично аз съм разочарован от българските синоптици .

Хайде сега драги ми илия техника ли кото е там с най-голямо удоволствие ще изчакам до събота да видим кой крив кой прав и твоя НИМХ, дето си мислиш че тук прогнозите се правят по желание. Гледай в събота да си тук да видим кой ще излезе правият

Тази година почти нямаше зима.

Изобщо нямаше, не почти. Нека приемем, че досега беше една дълга есен, която ще се превърне в пролет скоро.

Е, хайде сега, имаше си зима, ама беше предимно през декември и малко през януари. И сняг си падна, макар и доста бързо да замина.

Вече можем да кажем със 101% сигурност, че зимата си отиде, още преди въобще да е започвала!!!

Това е най-вярното обобщение!