Отстъпващ ледник в Норвегия разкрива викингски артефакти

Сред тях е идеално запазена дървена кутия, в която са намерени останки от свещ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

т.е. ледниците не са били винаги там?

И двадесет път да ми изтриете коментарите, вие ще си останете с посредствени исторически познания, заради холивудските снимки, които слагате.

Преди 500-600 години какво глобално затопляне е имало, че проходът е бил отворен?!? Егати наглите лъжци сте! Дори в статия, в която от 100 километра могат да ви засекат, пак сте пропяли за глобалното заропляне! Безкрайна наглост или откровена глупост! Залагам на първото!

значи преди 5-7 века прохода е бил проходим ,та въпроса ми е кой аджеба са се отделяли толкова парникови газове и как са се справили с тях викингите !!!

... явно зле, но пък и викингите са били едни такива, че примерно 100 000 викинги (горе долу всичките) толкова газ да сътворят? Сега неколкото милиарда човечета сигурно по-малко ядат разните бобища?

Норвежката археология ме разплака от умиление. Намерили "редките артефакти" дървена кутия и свещ :) И това вече се разнася по информационните агенции като смайваща сензация. Но виж, за невероятните богатства и цивилизации, които нашите археолози продължават да разкриват никой не знае и никой не тръби ;)

виж ти , значи все пак загубените предмети наистина получават нови притежатели :)

Сегашното явно е 2-то "глобално затопляне" след онова по времето на викингите!!! Вероятно след 500 години, бъдещите археолози ще откриват артефакти от нашето глобално затопляне.....

Това не ви ли звучи като... По време на викингите също е имало глобално затопляне, което не е било причинено от парникови газове и друга човешка дейност.

Най -вероятно си прав ,но за целта учените трябва да изчакат да се стопи съседния ледник Путимайнен и след това да го разровят!

и като се разтопи тоя ледник ще се открие пещерата Шибендуп,там какви ли находки ще излязат !!!