През първия ден на седмицата времето ще бъде сухо и в голяма част от страната - предимно слънчево. Температурите през деня ще бъдат от 14 до 19 градуса, а сутрин от 1 до 6 и отново ще се образуват слани и краткотрайни мъгли. След обяд и привечер от югозапад  облачността ще започне да се увеличава и през нощта срещу вторник на места в южните и западни райони е възможен слаб дъжд.
Във вторник облачността ще бъде променлива, често значителна и на много места в страната ще превалява дъжд. Дневните температури ще останат почти без промяна,а сутрешните ще се повишат с няколко градуса и ще бъдат от 5 до 10.
В сряда над цялата страна ще бъде облачно и дъждовно. Ще превалява с прекъсвания през цялото денонощие, като на места не е изключено и  да прегърми. Температурите ще започнат да се понижават, предимно дневните, отначало  с 2-3 градуса.
В четвъртък ще остане дъждовно, като интензитетът на валежите ще намалява, а прекъсванията ще бъдат по-продължителни и на повече места.
Температурите ще продължат да се понижават и привечер срещу петък и в ранните сутрешни часове на петъчния ден в местата с надморска височина над 800 метра дъждът ще преминава в мокър сняг, но бързо ще спира. Снежна покривка, освен в планините, няма да се образува.
В петък и през почивните дни облачността ще се разкъсва и намалява, а температурите през деня ще се повишат и ще бъдат от 13 до 18 градуса. Сутрешните отново ще се понижат до стойности малко  над нулата и по ниските места, затворените котловини и високите полета ще се образуват сутрешни мъгли.