20 см нов сняг затрупа връх Мусала, където в момента температурата е минус 5 градуса.

"Пролетта напредва с 20 см сняг", пише Росен Димитров от метеорологичната станция на НИМХ и публикува снимка от снежната картина.

Високите части в Рила и Пирин са местата, където все още снегът е в значителни количества. По данни на НИМХ сняг в момента има още високо във Витоша и над 2000 м по Старопланинското било.

Прогнозите са снеговалежите над 2000 м да продължат и в следващите дни.

Днес максималните температури ще бъдат между 17° и 22°. В часовете преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места - временно интензивни валежи, главно в планинските райони придружени и от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

В планините ще бъде ветровито, с умерен, по билата - временно силен северозападен вятър. Ще бъде предимно облачно, в следобедните часове - в много райони с интензивни валежи и гръмотевици. Максималните температури в курортите ни ще са от 5° градуса на Алеко до около 8°- 9° в Пампорово и Боровец.

През почивните дни максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 18° и 23°. Ще бъде ветровито, с променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато ще има райони с валежи и гръмотевични бури.

В началото на новата седмица се очаква захлаждане. Остават условията за валежи.