Днес и утре все още ще има места с превалявания, но от четвъртък те ще са все по-малко.

През днешния ден още преди обяд ще има краткотрайни валежи, а в следобедните часове на много места ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и ще има валежи с гръмотевици. Температурите ще бъдат от 23 до 28 градуса.  

През нощта валежиte ще отслабват и спират, освен на отделни места в централните части на страната. В Дунавската равнина все още ще духа слаб вятър от северозапад,

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 12 до 17 градуса в повечето места. 

През деня преди обяд ще има променлива облачност, на места до слънчево време. Все още ветровито, в северозападните райони с умерен северозападен вятър, а в източната половина — слаб северен вятър.

Максималните температури ще са от 24 до 29 градуса. 

След обяд на места ще има кратки превалявания, но в Дунавската равнина и Тракия ще има и много райони,  в които ще се разминем без валежи.

В петък ще вали на по-малко места, а от петък до неделя в низините ще остане без валежи: ще бъде слънчево, с малка вероятност за слаби краткотрайни превалявания само на отделни места в планините.

През почивните дни ще се повишат  и температурите и в неделя на места в низините ще бъде и горещо, с температури до около 33 градуса.