Днес преваляванията ще продължат в цялата страна.

Привечер и преди полунощ от изток ще започне временно спиране на валежите  и  след полунощ ще вали само на места в Западна България. Температурите ще бъдат от около 16 градуса по високите полета до 26 на места в източните райони.

Утре отново ще превалява над цялата страна, но валежите ще са по-малко интензивни и с дневен ход. Ще вали повече около и  след обяд, като на места  и  ще прегърми.

Температурите ще са малко по-високи, от 20 до 27 градуса. Преди полунощ и през нощта валежите ще отслабват и  в много райони ще спрат.

В събота краткотрайни превалявания ще има главно в централните и източни райони, а на запад в много райони вече няма да вали. Все пак, в планините  и  района на София вероятността за валеж остава. Температурите остават без съществена промяна.

Привечер срещу неделя валежите ще спрат почти навсякъде и в неделния ден ще има променлива облачност, в западната половина на страната - до слънчево.

От понеделник температурите бързо ще се повишат и през следващата седмица в низините ще бъде сухо, с температури до 31, 32 градуса.

Локални краткотрайни превалявания ще има само  на отделни места в следобедните часове в планините.