Особено горещо време ни очаква и днес. За пореден ден в цялата страна е в сила предупреждение за опасно високи температури, до около 37°.

Ще се задържи предимно слънчево, с изключение на крайните западни райони от страната, където ще се развива купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен източен вятър, предава БНТ.

Слънчево и горещо време ще преобладава и утре в повечето райони. Ще духа до умерен, в Източните райони и временно силен източен вятър. Около и след обяд отново в Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и до полунощ на места там ще превали.

Предупреждение за гръмотевични бури и повишена вероятност за градушки е в сила в седем области в Западна България. В останалите райони от страната остава в сила жълт код за температури м/у 32° и 37°, малко по-ниски по морския бряг.

Между 29 и 32°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър с посока изток.

В планините преди обяд ще бъде слънчево, след обяд на много места в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури в курортите - от 21° на Алеко до около 30° в Банско.