Днес през деня ще остане неустойчиво. Превалявания  и гръмотевици ще има на много места в страната. Най-интензивни ще са явленията в западните и североизточните райони. Възможни са  и градушки, както и локални поройни дъждове.

Дневните температури ще бъдат от 21 до 27 градуса, по-ниски в местата със силен валеж.  В района на София също се очакват силни краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

За днешния ден НИМХ е обявил жълт код за опасни явления - поройни валежи и гръмотевични бури, за всички области в страната, без изключение.

През нощта валежите с гръмотевици ще продължат в северните и източни райони. Минималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса в повечето места и до около 20 по морския бряг, където ще духа слаб бриз откъм морето.

В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър.

През деня отново ще бъде неустойчиво. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на много места в страната, но около река Дунав тези явления след обяд ще бъдат на по-малко места. Там ще продължи да духа слаб западен вятър.

Максималните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса, на места на изток и юг до около 28 градуса. 

 

В района на София прогнозата не само за утре, но и до края на седмицата малко се различава по дни. Сутрин ще бъде около 14-15 градуса, а след обяд - 22, 23 градуса, с превалявания и гръмотевици. За постепенно, колебливо подобрение на времето ще говорим през следващата седмица. 

В Европа времето утре постепенно ще се подобрява. Ще има места с летни краткотрайни валежи и гръмотевици, но в повечето столици температурите ще се повишават. Най-топло ще бъде в Москва, с очаквана максимална стойност около 31 градуса.

До края на седмицата съществена промяна на времето не се очаква. Все пак, ще има и райони с повече слънце преди обяд.