През последните 2 седмици преваляванията в страната бяха малко, а в повечето райони липсваха. Това ще се промени в следващите дни.

Днес облачността ще бъде значителна. В западните и централни райони ще превали дъжд. Все още топло, с температури от 22 до 28 градуса, в крайните южни и югозападни райони до около 30.

През нощта облачността ще бъде значителна. Слаб дъжд ще превали на места в Дунавската равнина. Минималните температури ще са от 12 до 17 градуса.

Утре краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици ще има над западната половина на страната. Температурите ще останат в интервала от 23 до 28, 29 градуса.

В сряда ще започнат превалявания от дъжд, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната. На места са възможни по-съществени валежи. Температурите в Северна България ще се понижат с няколко градуса.

В четвъртък на места ще превалява дъжд в повечето места - слаб. Ще захладнее чувствително, като минималните температури ще са от 9 до 14 градуса, но дневните ще са от 13 до 18, 19 градуса - с повече от 10 градуса по-ниски от тези в началото на седмицата.

От петък температурите слабо ще се повишат, но ще остават малко под обичайните за третата десетдневка на месец май - предимно около, а в някои дни и под 20 градуса.

Облачността ще бъде значителна, на места ще превалява краткотраен дъжд с различен интензитет.