Предстои промяна на времето след поредицата слънчеви и топли дни.

Още днес от запад облачността ще се увеличава и  на места в Дунавската равнина и западните райони е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток и ще бъде слаб, на места до умерен.

Днес все още ще бъде топло за края на септември, с температури след обяд от 23 до 28 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна. Ще духа слаб вятър от североизток и изток. На отделни места ще превали слаб дъжд.

Минималните температури утре ще бъдат от 9 до 15 градуса.

През деня ще бъде облачно, с превалявания от дъжд над централните и част от западните райони на страната. Температурите ще започнат да се понижават и дневните в повечето места ще са от 19 до 24 градуса, в крайните североизточни райони и по високите котловини - малко по-ниски.

В сряда минималните температури ще останат от 9 до 14, а дневните ще се понижат още и ще бъдат от 16 до 20 градуса, малко по-високи на места в източните райони. Облачността ще бъде променлива, а слаб дъжд ще превали на места в южните райони.

В четвъртък облачността остава значителна, но слаби превалявания са възможни само на места в крайните югоизточни и южни части на страната. Минималните температури ще бъдат от 7 до 12, а дневните от 15 до 21 градуса.

Ще продължи да духа слаб източен вятър. 

Значителна ще остане облачността в петък. Минималните температури ще са от 5 до 10, по-високи по морския бряг, а дневните от 15 до 20 градуса. Слаб дъжд или ръмеж е възможен по Черноморието.

Без съществена промяна ще остане времето в събота, а в неделя облачността над западната половина на страната ще намалее до незначителна. Минималните температури там слабо ще се понижат и не са изключени слаби слани. Дневните ще се повишат с 1-2 градуса.

Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток.

Според предварителните прогнози, които подлежат на доуточняване, по-топли октомврийски дни с температури около 25 градуса, предстоят от началото на следващата седмица.