Лятото ще се сбогува с поредица от три слънчеви дни, с температури близки до 30 градуса.

Днес ще бъде все още хладно за сезона, с температури от около 15 до 20 градуса в повечето места. Ще остане и ветровито, с до умерен северозападен вятър. 

Облачността ще бъде променлива, по-значителна в източните райони. Само на изолирани места там е възможно да превали слаб дъжд.

Около обяд облачността над западната половина на страната ще намалява до незначителна и слънчево време.

През нощта облачността от северозапад, средна и висока, ще се увеличи и до сутринта ще бъде значителна. Ще бъде хладно, но облаците ще попречат да се образува слана в повечето места, застрашени от такава възможност. В източните райони все още ще духа слаб до умерен вятър от запад, а в западната половина на страната вятърът ще бъде слаб, от югозапад.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 3-4 до около 8 градуса.

Утре облачността ще бъде променлива, отново предимно средна и висока. Ще се усили вятърът от запад, в Дунавската равнина временно силен.

Ще започне повишение на температурите и след обяд те ще достигнат 22 до около 27 градуса. В Европа утре хладно ще бъде в Берлин, Варшава, както и в източните части — Украйна и Русия.

Температури около обичайните за сезона ще има в повечето останали места, а най-топло ще бъде в Рим, с максимална температура от 27 градуса.

Три истински летни дни предстоят в събота, неделя и понеделник.

Ще бъде предимно слънчево, с температури най-често около и над 25 градуса, а в неделя и понеделник на места са възможни и стойности около 30.

Във вторник предстои рязнка промяна: застудяване с над 10 градуса, превалявания и вятър. Температурите ще се понижат и ще са сравними с тия от вчера, предимно под 20 в по-голямата част от страната.

След това предварителните прогнози сочат време с около обичайните за сезона температури - около и над 20 градуса.