Днешният ден ще бъде доста хладен, като на места температурите няма да превишат 15-16 градуса, но от утре се затопля.

Днес ще има значителна облачност. Ще бъде хладно, след обяд - със слаби превалявания на места, като по-съществени валежи са възможни в крайните източни и южни райони привечер  и преди полунощ.

Дневните температури ще са от 12 до 17 градуса в повечето райони, малко по-високи в района на Сандански.

Ще духа до умерен северозападен вярър.

През нощта ще бъде хладно, с температури от около 3 до 8 градуса. Облачността ще бъде променлива, а слаб дъжд ще превали само на отделни места рано сутрин. 

Ще духа слаб северозападен вятър. 

През деня ще остане ветровито, с до умерен северозападен вятър. Облачността от запад на изток ще намалява до слънчево време и температурите слабо ще се повишат, спрямо днешните, като ще са предимно в интервала от 15 до около 20 градуса.

В петък сутрин ще бъде хладно, с температури от около 3 до 8 градуса. На отделни места в котловините не са изключени слани, при изясняване и стихване на вятъра.

През деня ще остане ветровито, с до умерен вятър от северозапад и запад, но температурите ще се повишат и след обяд ще са от 22 до 27 градуса.

Летни температури ни очакват в събота, неделя  и понеделник. Ще бъде слънчево или  с незначителна облачност, а дневните стойности ще са от 25 до 30 градуса, като на отделни места са възможни и стойности с градус-два по-високи.

От вторник вятърът ще се ориентира от изток, облачността ще се увеличи, а температурите ще се понижат с няколко градуса, влизайки в рамките на обичайните за края на септември и началото на октомври.