Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. Вероятност за краткотрайни превалявания има около Централния Балкан и по Черноморието, предимно Южното.

Максималните температури ще бъдат от 32 до ойколо 37 градуса.

До полунощ краткотраен дъжд с гръмотевици ще има в североизточните райони и по Черноморието. Утре сутрин температурите ще бъдат високи, от 17 до около 22 градуса. 

През деня утре ще бъде слънчево и горещо, с температури от 34 до 39, 40 градуса. 

По Черноморието температурите ще бъдат с няколко градуса по-ниски, до около 30. Там ще се развие купеста облачност и  на места ще превали краткотрайно.    

В Европа е топло и дори горещо и слънчево на юг, на изток и в част от централните райони. 

Най-хладно е на северозапад, а най-горещо на Балканите, където ще има места с около 40 градуса, както и в Москва, с очаквани максимални температури до около 37 градуса. Възможни са още температурни рекорди  в руската столица.

 Продължават и рекордните горещини и най-вече незапомнената суша в западните части на Съединените щати.

У нас в петък ще остане горещо, с температури от 35 до 40 градуса. Привечер срещу събота на места в северозападните райони, а преди полунощ и в северните и западни части ще превали и прегърми.

В събота температурите ще се понижат с няколко градуса и ще са от около 32 до 37-38. След обяд неустойчива ще бъде атмосферата над планините и в източната част на Южна България. Там ще има гръмотевични бури, възможни са и градушки.

В неделя и понеделник температурите ще бъдат от 30 до 35 градуса, ще има и отделни места с краткотрайни превалявания.

Към средата на следващата седмица температурите пак ще се повишават и  в много райони ще достигнат 36-37 градуса.