През следващите няколко дни времето у нас ще бъде с температури около и малко под обичайните за периода. В по-голямата част от страната ще остане без валежи или със слаби такива.

Днес облачността над страната ще бъде променлива, намаляваща до незначителна на места в южните и югозападни части. Повече облаци ще има над северните и крайните източни райони. Ще духа слаб северен вятър.

повече През нощта облачността от север ще се увеличава и до сутринта над по-голямата част от страната ще бъде облачно. Ще се появи и усили вятър от север-североизток, в източните райони — до умерен.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около нула до плюс 5 градуса.

През деня утре ще бъде облачно, студено и ветровито. от североизток с умерен вятър ще нахлува по-студен въздух и дневните температури няма да бъда много по-високи от минималните: от около 1-2 градуса по високите полета до 6-7 градуса в южните райони.

Слаб дъжд ще превали на места в северозападните райони и по Южното Черноморие, като в по-високите места и по наветрените склонове на планините ще прехвърчи сняг. Съществени валежи няма да има.

В неделя сутрин ще бъде студено, с температури от минус 4, минус 3 до плюс 2 градуса. Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна на места, а вятърът от североизток ще бъде слаб.

В неделния ден ще бъде слънчево, само на места в низините с утринни мъгли. Дневните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, в крайните южни и югозападни райони до около 10.

В понеделник минималните температури ще са от минус 3 до плюс 1 градуса, а дневните от 5 до 10-11 градуса. Ще има  разкъсана облачност, по-значителна над северните и западни райони.

В планините двата почивни дни няма да бъдат много подходящи за туризъм. Ще бъде облачно, в събота ще превали сняг, но валежите няма да бъдат значителни. Ще духа умерен и силен северен вятър, а дневните температури над 1000-1200 метра през по-голямата част от денонощието ще бъдат отрицателни, на 1200 метра надморска височина около минус 3, в неделя до минус 1-нула градуса.