Предстоят няколко дни с хубаво и по-топло от обичайното за месеца време.

Днес ще бъде слънчево и топло, без валежи и температури от 30 до 35 градуса. На места са възможни и стойности с 1-2 градуса по-високи. Ще духа слаб вятър от южната четвърт, а в Западна и Северозападна България - временно умерен и силен от запад-югозапад. 

Довечера ще има значителна средна и висока облачност, затова минималните температури утре ще бъдат доста високи - от 14 до 19 градуса.

В Дунавската равнина ще духа умерен вятър от запад. 

Утре вятърът ще отслабне. В Дунавската равнина ще бъде слаб от северозапад, а е Източна България по морския бряг ще духа слаб и умерен бриз откъм морето. Температурите в по-голямата част от страната ще са от 25 до около 30 градуса. По морето температурите ще са по-ниски с няколко градуса от тези във вътрешността на страната.

В неделя няма да настъпи съществена промяна на времето. Ще бъде топло, с по-високи от обичайните за месеца температури. Минималните ще бъдат от 11 до 16, а дневните - без промяна, от 24 до 29 градуса, но на места ще бъдат достигани и малко по-високи стойности, до 30, 31 градуса. Ще има висока облачност, а в следобедните часове на места около Западна Стара планина е възможно да превали краткотраен дъжд. В западната част на Дунавската равнина ще духа слаб западен, а в източните райони - слаб до умерен южен вятър.

 

 През двата почивни дни в планините ще има и и слънце, но и прозрачна висока облачност. В събота ще бъде без валежи, а в неделя след обяд на места на запад са възможни слаби краткотрайни превалявания. Температурите ще са високи и на 1200 метра надморска височина ще са около 19 градуса в събота и до 20, 21 в неделния ден. В събота ще духа слаб западен вятър а в неделя - слаб до умерен от югоизток и юг. 

През първия ден на следващата седмица времето в страната ще остане топло и предимно слънчево или с висока облачност. Минималните температури ще са от 13 до 17, а дневните ще останат без промяна, от 24 до 29 - 30 градуса.

Топло ще остане времето и във вторник и сряда, но през втория ден атмосферата ще започне да  се лабилизира  и  на много места ще превали и прегърми.