През следващите дни температурите ще се задържат в рамките на обичайните за това време на годината, но атмосферата през следващата седмица ще бъде неустойчива.

Днес ще бъде топло, с температури от 27 до 32 градуса. Ще духа умерен, северно от планините - временно силен вятър от югозапад и юг. В тази връзка НИМХ е издал предупреждения за опасност от силен вятър за 13 области в страната, бъдете внимателни.

Облачността ще бъде средна и висока, а вероятността за валежи е малка - такива са възможни само на места в планините на Западна България.

През нощта вятърът от юг ще отслабва, но в източните райони все още ще бъде до умерен. Облачността ще бъде променлива, по-значителна на запад, но често ще бъде прозрачна и ще можете да се насладите на лунното затъмнение, което ще се наблюдава преди полунощ. То е частично, а пълно ще имаме след един месец, в началото на юли. 

Ще бъде топло за юнска нощ, с минимални температури от 12 до 18-19 градуса. Слаби превалявания от дъжд са възможни на места в югозападните райони през втората половина на нощта. 

Утре през деня ще бъде топло, с променлива облачност. Краткотрайни превалявания са възможни само на места в крайните западни райони. Дневните температури ще са от 13 до 29 градуса. Ще духа слаб, на места в Дунавската равнина - до умерен вятър от изток. 

В неделя минималните температури ще са без промяна, а дневните ще се понижат с градус-два, оставайки нормално топло за началото на юни. След обяд, обаче, на повече места ще превали и прегърми. 

Следващата седмица ще започне с нормални юнски температури от 24 до 29 градуса. Минималните ще останат почти без промяна - от 12 до 17 градуса.

През деня над Дунавската равнина, части от Тракия и в източните райони ще бъде слънчево, с купеста облачност и по-малка вероятност за валежи. Краткотрайни превалявания и гръмотевични бури ще има в и около планините на Западна България, както и в София.

Неустойчиво, но с нормални за юни температури, до около и малко под 30 градуса, ще остане времето през повечето дни на другата седмица.