Температурите днес ще се повишат с още няколко градуса след започналото затопляне вчера. Ще е ветровито, в 13 области е обявен жълт предупредителен код, но вятърът ще е южен и топъл. Той обаче отново ще донесе пясък от Сахара. Може да има цветни валежи в западните райони, съобщи bTV.

Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 27°. През деня ще е без валежи, привечер може слабо да превали в западните райони.

В планините валежи не се очакват, но ще е доста ветровито. По високите места вятърът ще е бурен от югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра ще около 19°, на 2000 метра - около 13°.

На морето температурите ще са малко по-ниски - между 23 и 28 градуса, но ще преобладава слънчево време. Температурата на морската вода е около 17-19 градуса.

През уикенда и в началото на следващата седмица отново се увеличава вероятността за следобедни валежи. До вторник ще вали само на изолирани места, след това вече в повече райони на страната. Температурите през тези дни ще са най-често между 25° и 30°.