След топлите дни в края на миналата седмица, днес и утре ни очаква малко по-хладно и ветровито време. Температурите отново ще се повишат от сряда-четвъртък.

Днес облачността ще бъде променлива. Дневните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса, в крайните източни и югоизточни райони до 25. Ще остане почти без валежи.

През нощта ще има променлива облачност, намаляваща от северозапад. Ще духа слаб западен, в източните райони — северен вятър. Минималните температури утре ще са от 7 до 11 градуса, в Югоизточна България до около 15.

През деня утре облачността ще бъде променлива, до значителна. Слаби краткотрайни превалявания са възможни в планините на Южна България. Вятърът ще се ориентира от изток и ще бъде слаб до умерен.

Дневните температури ще бъдат от 18 до 22 градуса.

В северните и западни райони на Европа под влияние на циклонална област е по-хладно от обичайното и на места превалява слаб дъжд.

Най-топло остава в южните части на Балканите — в Атина ще бъде 29 градуса. Най-хладно е в Москва, където ще превали слаб дъжд, а дневните температури няма да превишат 10 градуса.

У нас от сряда температурите отново ще се повишават.

В сряда минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните от 19 до 24, на места в Дунавската равнина до около 25. Ще се развива купеста облачност и на места, предимно около планините на запад е възможно да превали краткотрайно и  да прегърми. В източните райони ще духа до умерен югоизточен вятър.

В четвъртък ще духа до умерен западен вятър. Минималните температури ще бъдат от 7 до 12, а дневните ще останат от 19 до 24 градуса. На отделни места отново ще превали слаб краткотраен дъжд. Вятърът от запад ще бъде слаб.

Топло, с дневни температури от 24 до 28-29 градуса, ще бъде в петък.