В следващите дни температурите ще бъдат по-високи от обичайните за началото на зимата, а ще има и превалявания от дъжд.

Днес облачността над западните  и централни части на страната ще бъде значителна, а на изток ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Дъжд ще превали в Югозападна България.

Температурите ще бъдат от около 4-5 в крайните северозападни райони и котловините на запад до 12-13 в Източна България. Там ще духа слаб и умерен вятър от югоизток.

През нощта ще има значителна облачност, с по-съществени намаления на северозапад. Там ще се задържат все още мъгли и ниски облаци. 

Минималните температури утре ще са по-високи от тези от последните дни, от около 1-2 на запад и северозапад до 7-8 градуса в източните райони, където ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. В крайните южни райони е възможно да превали слаб дъжд.

През деня облачността ще бъде променлива, предимно средна и висока. Максималните температури ще бъдат от 6-7 на запад и северозапад до 14-15 в източните райони, но на места ще има и малко по-високи температури, до около 17 градуса.

В неделния ден облачността ще бъде по-често значителна. Ще се усили вятърът, който ще бъде от източна посока, умерен, на места в Дунавската равнина и временно силен. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, в котловините на Западна България — малко по-ниски. Дневните ще достигнат 7 до 14, на места на юг отново до около 17 градуса.

До късния следобед ще остане почти без валежи. 

В понеделник още през нощта от запад ще започнат превалявания от дъжд. През деня над по-голямата част от страната ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен източен вятър и с него ще нахлува малко по-студен въздух. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще са от 5 до 10 градуса в по-голямата част от страната.

По високите части на планините ще вали сняг. Добра новина и за язовирите в Източна България: там ще паднат значителни количества валежи.

След обяд  и привечер от югозапад преваляванията ще спират, а през нощта срещу вторник ще спрат навсякъде.

Топло за сезона ще остане през цялата следваща седмица, а има и хубави новини за язовирите: в четвъртък предстои още един валежен процес, а такъв е възможен и в края на следващата седмица. Валежите в низините ще бъдат само от дъжд, а сняг ще трупа по високите или най-високите планински части.