След горещините през тази седмица, в следващите няколко дни ни очакват по-комфортни температури.

Преди полунощ все още краткотрайни превалявания ще има в района на Странджа и по Черноморието. След полунощ явленията навсякъде ще стихват и до сутринта ще остане без валежи. 

Минималните температури утре ще бъдат ниски за юли, от 12-13 до 18 градуса.

През деня ще има променлива облачност. Ще остане ветровито с умерен, в Дунавската равнина — временно силен вятър от северозапад. Дневните температури ще останат по-ниски, от около 23 до 29 градуса, на югозапад малко по-високи. Краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има по-късно след обяд и привечер над източните райони.

В неделя температурите отново тръгват нагоре. Минималните ще бъдат почти без промяна но след обяд ще се затопли до 28-33 градуса. Ще има купеста облачност, но валежи са възможни само на отделни места в Източна България.

В понеделник времето ще бъде слънчево, с купести облаци, но малка вероятност за валежи, само над планините. В София не само от утре до понеделник, но и през голяма част от следващата седмица няма да има горещини и температурите ще остават малко под 30 градуса, което е в рамките на нормалното за столицата за периода.

На хубаво време може да разчитат и почиващите на нашето море. Макар да има вероятност за краткотрайни превалявания, ще има и много слънчеви часове, а температурите ще бъдат около 27 до 29 градуса.

 Във вторник температурите над страната ще останат в рамките на обичайните, от 28 до 33 градуса. Кратки превалявания, на места интензивни и с вероятност за градушки има в следобедните часове над южните райони.