Днес ще бъде облачно. Слаб сняг ще превали над планините и полупланинските райони на Западна България, както и  в района на София, но снежна покривка извън планините няма да се образува.

Дневните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса.

През следващите дни около и след новогодишните празници ни очаква динамично време, но сняг за празника ще има предимно в полупланинските райони и част от Североизточна България. В западната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, а в източните - северен.

Утре сняг ще превалява над планините, като по-значителни валежи ще има в Предбалкана и централните и изъочни части на Стара планина. Сняг ще вали и над Североизточна България и там - около Лудогорието и  части от Добруджа ще се образува снежна покривка.

Вятърът в Североизточна България ще бъде умерен и силен от север и ще има снегонавявания. Ако ви предстои пътуване в тези райони утре, отложете го или го направете днес.

Ще нахлува въздушна маса с произход от полярните части на континента на север и температурите ще се понижават. Минималните ще бъдат от минус 3 до плюс 2, а дневните от минус 2, минус 3 до плюс 3 градуса.

В неделя сутрин ще бъде студено, с температури в рамките на обичайните за това време на годината. Минималните ще бъдат от минус 6 до минус 1, а дневните - от минус 2 до плюс 3, в западната част на Дунавската равнина до около 4.

В Стара планина и Североизточна България преваляванията ще спират, но все още е възможно да прехвърча слаб сняг. В източната половина на страната ще духа умерен и силен северен вятър.

В понеделник облачността ще бъде значителна. Слаб сняг все още ще превалява в Стара планина и части от североизточна България. Минималните температури ще бъдат от минус 6 до минус 1 на повечето места, а дневните от минус 3 до плюс два градуса. 

Много ветровито ще остане в източната половина от страната,

Последният ден на годината ще започне с ниски температури: от минус 8 до минус 2 градуса. Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна, почти без валежи.

Дневните стойности слабо ще се повишат и ще бъдат от нула до 5 градуса.

В полунощ на 31 декември срещу 1 януари облачността ще бъде променлива, значителна над северните и западни райони, но с малка вероятност за валеж. Ще духа слаб вятър от северозапад и запад. Температурите ще бъдат от около минус 3, минус 4 по високите полета до  около нула градуса в низините.

В първия ден на Новата година ще бъде облачно, със слаби превалявания от сняг над Североизточна България. Температурите след обяд ще бъдат от нула до 5 градуса.