Днес над по-голямата част от страната ще бъде по-топло от обичайното за сезона и с незначителна облачност. Малко по-ниски температури и повече облаци ще има над източните райони, където за кратко ще прониква по-студен въздух.

Максималните температури ще бъдат от около 8 на изток до 15-17 в западните и югозападни райони.

През нощта ще бъде почти тихо, с висока облачност. Температурите утре сутрин ще бъдат от 1 до 7 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с висока облачност. Дневните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса.

Малко по-хладно ще остане по Черноморието и в крайните източни райони. В планините и североизточните райони ще духа съвсем слаб вятър от югоизток.

В Европа продължава настъплението на подранилата пролет. Освен по западното крайбрежие, където на места ще вали дъжд, в по-голямата част на континента е слънчево и с повишаващи се температури.

Във Варшава, където само преди няколко дни беше под минус 15, вече се очакват максимуми от 10 градуса. Рязко затопляне предстои и на изток. В Москва, при снеговалеж и минимална температура от минус 10 в нощните часове, през деня ще стане 5-6 градуса, а снегът ще премине в дъжд.

В петък времето ще остане без съществена промяна. Сутрин температурите ще бъдат от около 0 до 6-7 градуса, а дневните от 13 до 18-19 градуса. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгли, но до обяд видимостта ще се подобрява.

В събота ще се появи и усили, в Дунавската равнина - до силен северозападен вятър. Минималните температури ще се повишат още малко, а дневните ще останат без съществена промяна.

В неделя от северозапад ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижат. Минималните ще са от нула до около 5, а дневните от 7 до 12 градуса. Облачността ще бъде променлива, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще бъде до умерен, от северозапад, в Източна България - от север-северозапад и постепенно ще се ориентира от североизток.

В понеделник и вторник температурите на изток ще се понижат още. В страната дневните стойности ще са от около 7-8 на североизток до 11-12 в крайните западни райони. Над Източна България облачността ще бъде значителна, а на запад ще намалява до слънчево време.