Днес и утре времето ще остане топло, а от неделя навлизаме в период с характерно за март време - променливо, с редуване на по-високи и по-ниски температури.

Днес ще е слънчево и в по-голямата част на страната почти тихо. Слаб вятър от юг ще духа по Черноморието. Ще бъде топло за края на февруари, с температури след обяд от 14 до 19 градуса.

През нощта ще бъде ясно. Ще се появи слаб вятър от запад, който до сутринта ще се усилва. Минималните температури ще бъдат от около 1-2 градуса по високите котловини до 6-7 в Дунавската равнина.

През деня в събота ще бъде предимно слънчево и все още топло, но ветровито. В западните райони ще духа умерен, в Дунавската равнина — силен северозападен вятър, а в Североизточна България — умерен от север-североизток. Дневните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, на места на юг до около 20.

През нощта срещу неделя облачността ще бъде значителна и на места, отначало над северните райони, а по-късно и в централните ще превали дъжд.

Ще остане ветровито. Ще започне понижение на температурите и минималните  ще бъдат от около нула до 5 градуса. През деня в неделя облачността ще бъде променлива. Само на отделни места е възможно за кратко да превали, но валежите няма да са значителни. Температурите след обяд  ще бъдат от 7 до 13 градуса. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб до умерен.

В понеделник минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса, а дневните от около 6 до 11. Вятърът ще бъде слаб, в западната половина на страната от запад, а на изток — от север и североизток. Облачността ще бъде променлива, възможни са краткотрайни превалявания от дъжд, сутрин и по високите места — от краткотраен сняг, но валежите няма да са съществени.

Хладно ще бъде и във вторник с минимални температури около нулата и дневни от 5-6 до около 10 градуса. В средата на седмицата ще се затопли отново до стойности около, на места и над 15, на места до 20 градуса.