Проточилото се близо месец необичайно топло за сезона време радва мнозина, но "зад ъгъла" вече се вижда краят на този период. Неделя, денят на изборите, ще бъде един от последните топли и слънчеви дни.

Промяната на времето ще настъпи през първата половина на следващата седмица.

До края на седмицата съществени промени в синоптичната обстановка у нас няма да настъпят. Времето ще остане чувствително по-топло от обичайното за края на втория есенен месец, с температури, характерни за началото и средата на септември.

Сутрин, макар по-хладно, също ще остава топло за сезона, с минимални температури на повечето места в рамките на интервала от около 6 до десетина градуса. Мъглите в края на седмицата ще зачестят и ще бъдат на повеч еместа, но до обяд ще се разсейват.

След обяд ще бъде по-топло от обичайното за периода с около 10 и повече градуса, като максималните стойности ще са от 21 до 25, 26 градуса.

В самия изборен ден, неделя, освен че ще имаме един час повече за сън, заради връщането на стрелките на часовниците от лятното часово към астрономическото време, ще се радваме и на хубаво време.

Сутрин в градовете около големите реки, както и край морето, са възможни димки или мъгли (накратко, "димка" в метеорологията се нарича по-рядката мъгла с видимост около и над 1 километър).

Температурите в ранното утро ще бъдат от 6 до 11 градуса в повечето райони на страната и малко повече - по Черноморието.

До обяд мъглите, където ги има, ще се разсеят на повечето места и ще се установи поредният, но един от последните тихи и слънчеви дни за проточилия се период на "циганско лято".

Предстоящият уикенд ще бъде и последният от поредицата с прекрасно за планински туризъм време.

Според сегашните прогнозни сценарии, понеделник ще бъде последен ден с такова време, а от вторник от север ще започне промяна на времето, като според различните модели температурите в средата на седмицата ще се понижат с от 6-10 до 15-16 градуса за 48 часа. Очаквайте по-конкретни прогнози за този процес в следващите дни.