Днес, с усилване на вятъра от северозапад ще започне да нахлува по-студен въздух.

Още около обяд, отначало над северозападните райони, ще завали дъжд. След обяд валежите ще обхваща централните и източни части на страната, но от запад бързо ще спират.

По-съществени количества са възможни на отделни места в планините и на североизток. Дневните температури ще достигнат 25 до 31 градуса, но в следобедните часове ще се понижават. Вятърът ще бъде северозападен, умерен и временно силен.

През нощта ще бъде предимно облачно. Дъжд все още ще превалява преди полунощ в източните райони и по Черноморието, а до сутринта — на места в североизточните райони. 

Ще остане ветровито, с до умерен северозападен вятър. В Източна България посоката му ще бъде от север. 

Минималните температури утре ще бъдат от около 7-8 градуса до 14, в южните и югоизточни райони все още малко по-високи. 

Утре от запад облачността ще намалява и в западните и северни райони ще бъде незначителна. Облачно през голяма част от деня ще се задържи на североизток и в част от Южна България. Вятърът от северозапад ще бъде до умерен. Слаб дъжд е възможен в Родопите и по Черноморието.

Дневните температури ще са от около 16-17 на североизток до 23-25 в западната част на Дунавската равнина и Южна България. 

В Европа есента е завладяла почти целия континент. Температурите са около и под 20 градуса, въпреки, че ще има и места със слънце на запад и в централните райони. 

Температури, близки до 30 има само в най-южните части, а най-топло ще бъде в Атина, с температура през деня 32 градуса. 

В Украйна и Русия е дори дневните температури няма да превишат 6-7 градуса и ще превалява дъжд.

У нас сряда ще бъде ден с есенно време: облачно, ветровито, с превалявания от дъжд. Дневните температури в много райони ще останат под 20 градуса.

В четвъртък сутрин ще бъде хладно, с температури от около 3 до 9 градуса. През деня облачността ще намалява, но ще остава хладно, с температури от 16 до 21, 22 градуса.

В петък сутрин ще бъде ясно и със стихването на вятъра са възможни слани на места по високите полета. Минималните температури ще са от 2-3 до 8 градуса. 

В четвъртък и петък сутрин на ниските места, котловините и около водните басейни са възможни мъгли, които още преди обяд ще се разсейват, но ако ви предстои пътуване в часовете около изгрева, бъдете внимателни!

През деня, обаче ще се затопли и максималните стойности ще бъдат от 22 до 27, 28 на места.

В събота и неделя ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Затоплянето ще продължи и температурите ще се върнат към летни стойности от 24 до 29-30 в събота и до около 31, 32 на места в неделния ден.