Днес и утре времето все още ще бъде топло, но от неделя предстои захлаждане, валежи от дъжд и сняг.

Днес ще бъде слънчево, вя източните райони със слаб южен вятър. Дневните температури ще достигнат 20 до около  24 градуса.

През нощта ще бъде почти тихо. Облачността ще се увеличава, но ще остане почти без валежи. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса в повечето места.

Утре през деня облачността ще бъде значителна. Ще се появи и усили вятър от за=ад-северозапад, в Дунавската равнина - умерен и силен.

Краткотраен дъжд ще превали около планините на Западна България. Максималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса, но след обяд бързо ще се понижават.

През нощта срещу неделя и в неделя ще започнат превалявания от дъжд, които в неделния ден ще обхванат цялата страна.

В началото на деня в неделя температурите ще бъдат от 4-5 до 10 градуса, но с напредването на деня те ще се понижават - ще имаме обратен ход на температурите, заради нахлуването на студен въздух. След обяд стойностите ще са от около 3-4 градуса на запад до 8-9 градуса. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, в източните райони - умерен и временно силен.

Привечер и през нощта срещу понеделник валежите във високите котловини на запад и Предбалкана ще преминават в мокър сняг. На места количествата ще са значителни. Сутринта в понеделник мокър сняг е възможен и по високите места в Дунавската равнина, но валежите ще отслабват и до обяд ще спират, освен около планините на запад, където ще превалява сняг и по Черноморието, където валежите ще са от дъжд. В Източна България вятърът ще бъде от север, в процес на отслабване.

Минималните температури в понеделник ще бъдат от около минус 1 до плюс 3 градуса, а дневните - от 3 до 8 градуса.

 

Студено, с температури от около нула до 4 градуса, ще остане времето и във вторник. 

Необичайно ниските температури, характерни по-скоро за февруари, отколкото за април, ще се задържат. Дъжд и сняг ще превалява в южните райони, а дневните температури ще бъдат от 5 до 10-11 градуса. Ще вали предимно около Странджа и планините на югозапад, както и в част от високите полета. Краткотраен дъжд и сняг ще превали и е Софийско.

Слънцето ще започне да надделява в сряда, когато валежите ще  бъдат само над крайните южни райони, а в низините и особено на север ще има повече слънце. Температурите сутрин по високите полета ще са ниски - до минус 3-4 градуса, а в останалата част от страната, където в низините ще бъде ветровито, с умерен западен вятър, между нула и 4 градуса. След обяд стойностите ще достигнат 11-16 градуса, малко по-студено ще остане по високите полета.

В четвъртък минималните температури ще са от около нула по високите полета до 6-7 градуса в Дунавската равнина, където ще духа умерен и силен западен вятър. През деня стойностите ще достигнат 14 до 19 градуса.

На Разпети петък, според предварителните прогнози, ще се затопли още малко и ще има места с температури около 20, 22 градуса.

Следете актуализираните ни прогнози за празниците в следващите дни.

 

ИЗБРАНО