Днес облачността ще бъде променлива, с малка вероятност за превалявания, главно в планинските райони.

Ще се затопли и температурите ще достигнат 23 до 29 градуса. Ще духа слаб южен вятър, който след обяд в планините и източните райони ще се усилва.

През нощта облачността ще намалее до ясно време. В Източна България ще духа слаб южен вятър. След по-топлото време днес през деня, утре сутрин вече също ще имаме обичайни за месец юни температури - от 9 до 14 градуса.

Утре ще бъде слънчево, със средна и висока облачност и почти без валежи. Ще се усили вятърът от юг - югозапад и в източните райони и северно от планините ще бъде умерен и временно силен. В местата, чувствителни на южен вятър, както и в планините, са възможни и бурни пориви, бъдете внимателни!

Температурите ще бъдат от 27 до 31, 32 градуса.

В събота и неделя атмосферата ще бъде нестабилна над планинските райони и западната половина на страната. Минималните температури ще са от 9 до 14-15 градуса, а дневните - от 24 до 29.

Топло, но в много райони в следобедните часове - неустойчиво, ще остане времето и през първата половина на следващата седмица.

Минималните температури най-често ще са от 10 до 15, а дневните - от 25 до 30 градуса, по-ниски в местата с по-обилни краткотрайни превалявания.