Днес на места в Дунавската равнина и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност през по-голямата част от деня. В останалата, по-голяма част от страната ще бъде предимно слънчево.

Температурите след обяд ще достигнат 10-14 градуса, но в ниските места с мъгли ще остане по-студено, с температури до около 4-6 градуса.

Мъглите и ниските облаци ще се задържат и през предстоящата нощ на много места в низините и западната половина на страната. Ще бъде почти тихо, в планините и по високите места — ясно.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около минус 2, минус 3 до плюс 4 градуса. В Североизточна България ще духа слаб вятър от югозапад.

През деня в полупланинските райони, в планините и по-високите части на Източна България, както и Предбалкана ще бъде слънчево, с по-високи температури — от 10 до 14 градуса.

В низините и някои котловини ще остане мъгливо или с ниски облаци през голяма част от деня и там температурите ще бъдат по-ниски, до около 5-6 градуса.

В събота ще започне промяна на времето. Минималните температури ще бъдат около и малко над нула градуса. Мъглите през деня ще се разсеят, а облачността ще започне да се увеличава. Максималната температура ще бъде от 7 до 12 градуса.

В неделя от север ще прониква по-студен въздух и температурите през деня в неделя ще се понижат.

Ще започнат превалявания от дъжд, които през нощта срещу понеделник ще обхванат повече райони.

В понеделник ще бъде облачно, с превалявания, които по високите полета и части от Северна България е възможно да преминат в сняг. В София също дъждът ще преминава в сняг., възможно е и да се образува снежна покривка.

Задаващата се в началото на следващата седмица обстановка е доста сложна, затова по-конкретни подробности за очакваните валежи, вида и количествата им очаквайте в следващите ни прогнози.