Днес преди обяд в по-голямата част на страната облачността ще бъде незначителна. Около и след пладне над централните  и  западни части на Северна България и някои западни райони ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и там ще превали и прегърми. Възможни са и локални градушки, но без обхвата и интензивността на явленията от вторник. Дневните температури ще бъдат от около 26, 27 в тези райони до 33 в Източна и Южна България.

Утре и в събота атмосферата ще бъде по-лабилна, особено през първия ден. На повече места в страната в следобедните часове има условия за краткотрайни превалявания. Температурите ще се понижат с 3-4 градуса и  ще са от 25 до 30, за София 25-26 градуса, в местата с по-интензивни краткотрайни валежи - малко по-ниски.

В неделя  температурите отново ще се повишават, а преваляванията ще са само на места около планините. Дневните температури ще са от 27 до 32 градуса.

В понеделник и вторник температурите ще се повишат, но атмосферата в западните райони и около планините ще бъде нестабилна и на места отново ще превали и прегърми. Максималните стойности ще бъдат от 27 до 33, на места 34 градуса.

В сряда и четвъртък ще остане горещо, а неустойивостта ще намалява: през първия ден все още има условия за краткотрайни превалявания с гръмотевици над западните и планински райони, а в четвъртък, според сегашните прогнози, ще бъде вече почти без валежи. Ще бъде топло, в низините - горещо, с дневни температури от 28 до 34 градуса.

Подходящо за туризъм ще бъде времето през периода по Черноморието. Там ще бъде предимно слънчево или  с незначителна облачност, а дневните температури ще са с комфортни стойности от около 25 до 28 градуса през повечето дни.