Днес още около обяд облачността от запад ще започне да се увеличава и отначало  над югозападните райони щв започнат краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. Ще остане все още топло, с дневни температури от 20 до 25, 26 градуса.

 През нощта и утре ще превалява над цялата страна.  От северозапад ще прониква по-хладен въздух и дневните температури ще започнат да се понижават: от 15 градуса на северозапад до  22, 23 в крайните югоизточни райони.

На места в северозападните райони утре преваляванията ще бъдат значителни - до около и над 30-35 литра на квадратен метър. Възможни са и интензивни гръмотевични бури, не са изкйлючени и градушки.

В четвъртък и петък ще бъде облачно, хладно и дъждовно. С прекъсвания ще превалява, през втория ден по-съществено над централните и югоизточни райони. Дневните температури  в четвъртък ще са ниски за сезона, от 10-12 по високите полета  и  на северозапад, до  18-19 на изток, а в петък - от 15 до 22 градуса.

В събота и неделя преди пладне ще има намаления на облачността, но около и след обяд отново на много места ще превали и прегърми. Дневните температури ще се повишават и в събота ще са от 16 до 22, а в неделя - от 18  до 23 градуса.

Повишението  на температурите и постепенното стабилизиране на времето ще продължи и в началото на следваящата седмица.