Днес ще бъде хладно и ветровито. Облачността ще бъде променлива, по-значителна северно  от планините. В низините  ще има и слънчеви интервали.


Дневните температури ще са от 11  до 18-19 градуса. Преди обяд на отделни места в западните  и крайни югоизточни райони е възможно да превали съвсем слабо. В планините над 1500 метра на места ще прехвърчи и  слаб сняг.

Утре вятърът ще отслабне, но няма да стихва напълно и ще засилва усещането за студено време. Минималните температури ще бъдат от около 1-2 градуса по високите полета на запад до 9-10 по Черноморието.

Дневните температури ще бъдат от 11 до 19 градуса. Облачността ще бъде разкъсана, временно намаляваща до незначителна.

В петък в южната и източна части на страната ще се появи вятър от юг. Температурите ще се повишат. Сутрин минималните ще бъдат от 6 до 12-13 градуса, по-високи на изток и  северно от планините, в местата, чувствителни на южен вятър.

Под влияние на приближаващ от запад - югозапад циклонален вихър облачността ще се увеличава.

Температурите през деня ще бъдат от около 16-18 градуса в северозападните райони, които ще останат в студения сектор на циклона до 23, 24 в източните райони и на места северно от планините.

Малкият циклонален вихър ще премине през страната в следобедните часове на петък и през нощта срещу събота. На места ще превали, не е изключено и  да прегърми, но според сегашните сценарии  на моделите, циклонът ще премине твърде бързо през страната и валежите няма да бъдат продължителни.

Отново ще има места и почти без валежи, а на места около планините са възможни и по-интензивни извалявания.

В събота валежите ще спрат навсякъде и ще се установи предимно слънчево, но ветровито време. В Дунавската равнина ще духа умерен вятър от северозапад-запад. 

Дневните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса в по-голямата част от страната.

Заради динамичните процеси в следващите дни, следете обновленията на прогнозите ни, тъй като са възможни корекции и промени, ако обстановката и прогнозните модели го налагат.