Днес ще бъде слънчево и топло, на места в низините - горещо. Дневните температури ще бъдат от 27 до 32 градуса. В следобедните часове на места в Рило-родопската област и централните части на Старопланинската верига само на отделни места е възможно да превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици.

Без промяна ще остане времето и утре: много по-топло от обичайното за края на април, с дневни температури от 27 до 32, на места до 33 градуса. Слънчево, с дневен ход на облачността и  вероятност за краткотрайни превалявания в западните  и югозападни планински и полупланински райони в следобедните часове.

От сряда до петък времето ще остане без съществена промяна. Ще бъде топло, с дневни температури от 25 до 30, на места до 31 градуса. Остава вероятността на изолирани места в планинските райони на най-западните части на страната в следобедните часове да превали краткотраен дъжд.

В събота и неделя след обяд и преди полунощ ще превалява краткотрайно с гръмотевици на повече места в следобедните часове  и преди полунощ: през първия ден в западната половина на страната, а в неделя - на места в цялата страна, без крайните източни райони. Дневните температури ще се понижат с няколко градуса.

Според сегашните очаквания, в понеделник атмосферата над страната ще бъде нестабилна, с гръмотевични бури и краткотрайни превалявания на много места в страната през почти целият ден. На места са възможни и градушки.

Дневните температури ще бъдат от 17 до 22 градуса, по-ниски в местата с интензивни валежи.