Днес  ще бъде облачно. От северозапад ще започнат превалявания, но като цяло ще са предимно слаби. Малко по-съществени валежи ще има на места в северните  и  най-вече североизточните райони.

Температурите ще бъдат от 12 до 18 градуса, в крайните югозападни райони до около 20.

Облачно, с предимно слаби превалявания от дъжд на отделни места, ще остане времето и утре. Температурите през деня  ще се понижат и дневните ще бъдат от около 10 до 14, 15 градуса. 

Заради облачното време, минималните все още ще останат високи за края на октомври и ще бъдат от 8-9 до 13, 14 градуса. Ще духа слаб вятър от север, в Североизточна България  - от североизток.

В петък преваляванията ще отслабват и постепенно ще спират. Понижението на температурите ще продължи. Минималните ще са от 4 до 10 градуса, а дневните - от 9 до 14. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен северен вятър.

През нощта срещу събота облачността ще намалява до ясно  време. Ще се появи слаб западен вятър, отначало в Дунавската равнина. 

Минималните температури ще са от нула до 5 градуса, но в местата, защитени от западния вятър са възможни стойности до минус 2 градуса. Такива са предимно ниските части на Тракия, котловините около Балкана и високите полета на Западна България.

В събота преди обяд ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Вятърът от запад ще се усилва до умерен, в Дунавската равнина - временно и  силен. Дневните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса. 

В следобедните часове от северозапад облачността ще се увеличава и през нощта на места северно от планините и в североизточните райони е въсможно да превали слаб дъжд, над 1400-1500 метра - да прехвърчи слаб сняг.

В неделя ще остане ветровито. Температурите ще бъдат почти без промяна - минимални от нула до 5, дневни от 10 до 15 градуса.

В понеделник и  вторник вятърът отново ще се ориентира от северозапад-север и температурите ще се понижат с няколко градуса.