Днес в планините  облачността ще бъде незначителна, но в низините ще има мъгли и ниски слоести облаци, които ще се задържат през по-голямата част от денонощието. Максималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса.  

Без динамика ще остава времето през следващите дни. Утре минималните температури ще бъдат от минус 6 до нула, по Черноморието до 1-2 градуса. В низините ще остане мъгливо и с ниски слоести облаци. 

В четвъртък и петък в планините и източните райони ще се появи слаб южен вятър и там минималните и дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса. В западната част на Дунавската равнина ще остане мъгливо и по-студено.

В събота ще се появи западен вятър и мъглите навсякъде в низините ще се разсеят. Минималните температури ще са от минус 2 до плюс 3, по-ниски, до около минус 5,6 в затворените котловини на Западна и Югозападна България, които са защитени от западния и югозападен вятър. Дневните ще се повишат още и ще бъдат над обичайните за декември, от 7 до 12 градуса.

В неделя вятърът ще стихне и затова, въпреки по-топлата въздушна маса във височина, температурите в ниските места ще се понижат с 2,3 градуса заради образуването на мъгли и инверсионна облачност.

Предварителните прогнози за Коледните празници са за меко за сезона време, без валежи. На места в низините ще се образуват сутрешни мъгли и ниска облачност, но няма да бъдат трайни като тези от днес и утре. Минималните температури ще са около нулата, а дневните - от 7 до 12, в местата с мъгли малко по-ниски.