Днес облачността ще бъде по-често значителна, но над северните и източни райони ще има периоди с временни намаления и слънчеви интервали. Краткотрайни превалявания, предимно слаби, ще има главно над западните и южни планини и около тях. Дневните температури ще са от 15 до 19 градуса.

Утре, понеделник, времето ще остане без съществена промяна, но ще бъде предимно облачно и ще превалява на повече места. Дневните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса.

От вторник до четвъртък ще остане неустойчиво, с превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици в следобедните часове в много райони на страната.

Периоди на намаление на облачността ще има само преди пладне. Температурите ще се повишават и към четвъртък ще са най-често от 19 до около 24-25 градуса, по-ниски в местата и по време на интензивните краткотрайни превалявания.
Предварителните прогнози в някои медии за времето по празниците са излишно оптимистични, според нашата преценка: Вероятността времето да остане неустойчиво през по-голямата част от дългия празничен период е съществена. Конкретни прогнози очаквайте на сайта ни в понеделник и вторник, но към момента, според повечето модели времето ще остане неустойчиво, с почти ежедневни краткотрайни валежи, а някаква утеха би могъл да бъда фактът, че температурите ще бъдат високи, от 19-20 до 25-26 градуса в някои дни.