Днес облачността временно ще се разкъсва, но в следобедните часове  от запад отново ще се увеличава. Температурите сутрин ще са от 4 до 9 а през деня - от 11 до 17 градуса.Утре ще има по-често значителна облачност и на места в западните райони и по черноморието ще превали слаб дъжд.

 Температурите ще се повишат с още градус-два и  ще бъдат от 13 до 18 градуса. Минималните ще са от 5 до 10 градуса.

Ще духа слаб вятър от изток-югоизток.

В събота минималните температури ще са от 7 до 12 градуса, а дневните - от 15 до 20, малко по-ниски в крайните северозападни райони. Облачността ще бъде разкъсана, променлива и около обед на места в централните и някои западни райони на страната намаляваща до незначителна.

В неделя облачността ще бъде променлива. Минималните температури ще останат без промяна, около 10 градуса, а дневните ще бъдат от 16 до 22 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето в понеделник и вторник. Минималните температури в повечето места ще са от около 5-6 до 11 градуса, а дневните от 13-15 на северозапад, където често ще има ниски облаци до около 20, 21 в крайните южни райони.

Облачността ще бъде променлива, често значителна, като има вероятност на отделни места да превали. Преваляванията ще бъдат слаби.