Изминалото десетилетие е най-горещото в историята на Земята

Ако си мислите, че това сте го чували и преди, бъдете сигурни, че още нищо не сме видели, предупредиха учени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може би е така, ако историята на земята е от последните 30 години. After all, отпреди 130 години данни за температурите има само за една част от Щатите, част от Европа и тук-таме от Азия. Останалото е изсмукано от пръстите, както си признават самите "климатолози".

Ей, при социализма нямаше такива страхотии бе братче, имаше си една озонова дупка,която зееше над Антарктида. Тук там някоя ядрена ракета ни зависваше като дамоклев меч, но зимите си бяха безпопасно време. Студ и мокри ботушки - това си спомням от зимите. Заледени улици и деца с шейнички и мини ски. Сега луга и кал ...

Предолагам "учените" са казали същото на простолюдието през 1866 г. Когато в Москава е имало тола зима.

"Глобалното затопляне" умело се използва от колониалните държави да притискат бившите си и настоящи колонии, изсмуквайки техните икономики и принуждавайки ги да трупат дългове и зависимости. Манипулацията носи повече ползи от принудата.

Аууу колко страшно Затова трябва да ви вдигнем данъците и цените и да внасяме и горим чужди боклуци .......

Я се уточнете! В историята на земята или в историята на измерванията?!? В историята на земята е имало в пъти по горещи десетилетия!

Става въпрос за стотина години назад, оттогава са измерванията, но това не звучи толкова апокалиптично и не е интересно. Няма да има новина, ако пише най-горещото десетилетие от 100 години насам.

Има достатъчно достоверни исторически записи и археологически доказателства, че само преди няма и хиляда години в Англия се е отглеждало грозде,а в Гренландия е имало зеленина и се е развивало сериозно земеделие. Да не говорим,че около 1900 г. са търсили (и дори намерили) Северозападния морски път. Ама нали трябва да уредим едни парички и да дадем извънредни пълномощия на зелените щурмови отряди...

Защото сега петролните магнати и фермерите хич не лапат едни трилиони долари всяка година от нашите джобове нали?

'ми лапат, но дават нещо насреща. Дори в момента за всеки литър бензин държавата лапа поне толкова, колкото производителя -- акцизът и ДДС-то са над 50% от цената на горивото. Докато новото лапане ще е без нищо насреща.

Започвайте да псувате Грета, скотове

Искам да знам каква е била средната температурна амплитуда за 26-ти май 182-ра година преди новата ера. Я пак ми разкажи за историята на земята ?!

Няма спор - скот си.