Защо е толкова важна станцията на вр. Мусала?

За да бъде най-точна една прогноза за времето са необходими голямо количество данни от актуални измервания, Отпадането дори на малка част намалява прецизността.

Обратно в новината

Коментари - Защо е толкова важна станцията на вр. Мусала? | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За съжаление, нищо не можем да направим! Какво да направим!? Когато ти е развален фризера/климатика, как да си набавиш лед? Имало е високи температури и през зимата, но след това... жална ни майка! Два дни с плюс 20 през януари, но после 20 дни-страшни студове, виелици... Сега какво е? Две седмици 15-18-22 градуса през януари, малко дъжд-някъде много, застудее в Западна България, на изток нищо не се случва, репортери и синоптици един час коментират нормално ли е на 7-ми януари да вали сняг и дали при -5 градуса ще пострадаме. Или, че след пет месеца горещо и сухо лято от десетилетия, едва от няколко часа/буквално!/ , след като е захладняло, кога"НАЙ-СЕТНЕ'' ще се оправи времето. Ще се завърне ли лятото в края на септември-пита репортер-идиот. Хората припадат по улиците от задух и убийствено слънце, пред очите ми възрастни хора са свличат от топлинен удар, но репортера-студенокръвно влечуго-задава въпрос:нормално ли е през септември да бъде 15 градуса? Тъпанар с тъпанар! В края на август 1976-та на прохода Петрохан ме е валял обилен сняг! Е, и какво? Да не би да сме загинали от това!? Живота си е вървял, няма вайкане, няма трагедий. Сега канят синоптици в сутрешния блок, и им задават въпрос:"до кога ще продължи лошото време?'' А реално времето се е "влошило" от няколко часа! От 35 градуса е станало на 28, но кретените питат! Нито се интересуват от средна месечна температура, нито от средна максимална, колко дни продължава антициклоналната циркулация, нито от нищо... Какво да коментираме повече. Никакъв обективен и компетентен анализ от никъде!

а това добре ли е? не естествено за съжаление климата се промени и ще се променя и трябва ние хората да направим нещо..Дано да се завърнат тогавашните зими лятото да си има слънце зимата сняг виелици..а не да се радваме "някои хора" през декемви януари на 25 градуса като че ли са пуснати от тропически район

Много бързаш, колега! Зимата е твърде далеч. Това, че последните дни застудя чувствително, но на фона на ненормалните 28-30 градуса в началото на октомври, все още нищо не значи. Да утре на много места ще има слана, но... толкоз. Нещо напоследък, зимният сезон много трудно си завладява територия именно при нас-на балканите. Преди двадесетина години, че и повече, не беше така. Първият сняг падаше около средата на ноември, при това-доста сериозно. 1986-та, 88-ма, 89-та, 93-та, 95-та все през ноември, а 1997-ма сняг заваля в края на октомври. Сега вече не е така, и май все по-малко и най-вече рядко ще виждаме сняг. Без илюзий-погледнете планините! До края на декември няма достатъчно сняг, да не кажем изобщо, какво повече да коментираме... Стопява се зимата.

Нека вече завали сняг да стане снежна приказка да вее и да се сипе..Обичам снега зимната чудна красота от прозорчето...