Подводен вулкан изригна край Тонга, изпрати големи вълни към сушата и предизвика паника

Земята се разлюля, цялата къща се разтърси, разказа местна жителка, тя спомена за "мощна експлозия". Предупреждение бе отправено за западното крайбрежие на САЩ, както и за Чили и Япония

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"""Цунами с височина 1,20 метра""" Струва ми се ,че в язовир "Искър" съм виждал цунами с височина на вълните към 90см. В Черно и Каспийско море съм виждал цунами с височина на вълните към 1,5-2 метра

Ще те изненада какво може да причини дори тази 0.3м приливна вълна...

с огън,вода, вятър майтапне бива

С интерес следя коментарите когато стане дума за цунами. Щото винаги има такива като тоя коментар, които просто ДОКАЗВАТ, че автора им не знае ЕЛЕМЕНТАРНИ неща и си мисли, че вълните от 2-3-4 метра дето ги е виждал на Слънчака са по-страшни от цунами от 1-1.2 метрово цунами. Алоу, Ганьо. Опасното на цунамито не е, че е 1.2 метра високо. Опасното е, че тази вълна от 1.2 метра е ДЪЛГА НЯКОЛКО КИЛОМЕТРА и има огромна сила и не се спира като се удари в ивицата пясък на брега и просто продължава с километри навътре, влачейки кораби, автомобили, дървета, къщи и изобщо каквото е имало на пътя и.

Има разлика между обикновена вълна и приливна вълна, каквато цунамито. Цунами означава да покачи нивото на водата и да се разлее във вътрешността на сушата, но с приливна сила.

В сравнение със задокеанските мафиоти и еврогейските им слуги е като ангел !

Цунами 1,20 метра ще да е много страшно!

Страшно си е. Като те повлече тази вода с все боклуци... не само ще ти стане страшно ами и ще оцапаш гащите.

Не е цунами, става дума за 'surge wave' - 'скок на вълнатrа', която е достигнала a height of 2.7 feet (83 centimeters) in Nuku'alofa, Тонга.

Нямаш идея какво е цунами, явно. Ма що пък да не си тролиш, дебил.

Ганьо не може да си пусне видео от Япония и други държави, да види колко са тъпи и прости там, та некви си вълнички от 1 метър причиняват такива щети и жертви. Пожелавам на тоя Ганьо сам да изпита силата на природата, на която се подиграва и не спира да демонстрира ДЕБИЛИЕТО си.

Зелените гейчета къде са, да спасяват вулкана.

Иди в спалнята - при майка ти са, докато ти пишеш глупости в дир-а.