Русия - с колосални ползи от глобалното затопляне

Твърдението е на Александър Абелин, помощник секретар в съвета за сигурност на Руската федерация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А не е ли "глобалното затопляне" съзнателно и целенасочено предизвикано от някои държави /Русия и САЩ, например/.

Понеже все Гренландия, та Гренландия... На английски е Greenland. Тоест Зелената земя. Когато са я кръщавали е била зелена, а не замръзнала. От тук насетне всички разсъждения са ялови.

В момента, в който вечно-замръзналите почви в тундрите на Русия, Канада и Аляска започнат да се топят и да освобождават натрупалия се в тях метан, нешата ще станат катастрофални. Единственото, което можем да направим, е да увеличаваме зелените пояси. Цяла Северна Африка, огромна част от Азия и почти цялата Австралия са безжизнени пустини. При подходящи соларни технологии за пречистване на морска вода, могат да се създават поне крайморски оазиси, които с лекота да компенсират всички техногенни CO2 емисии.

Кел файда какво ще спечелят от природата, след като и сега не могат да използват това, което имат.

твърдението е на секретаря, но нека да се изкаже и някойучен

Хората трябва да се адаптират в следващите 200 г към затоплянето, ако то продължи. Все ще се намери метод, кой е мислел преди 40 г за смартфони. Затоплянето зависи главно от слънчевата активност, а не от автомобилите на хората...и още по малко от зелените пари.

Така е, и да знаете земята е плоска!

Да игнорираш слънцето като фактор за климата е повече от глупаво...

какви телефони преди 15000 г.....когато пирамидите в днешен Египет ги е валял тропически дъжд. До преди 4000 г днешните Ирак и Сирия са били градини....без телефони

Абе Русия е супер, водеща икономика, с нейните 2% от бвп на света, процъвряващи нови технологии, електроника и автомобилостроене. Високо интелигентно, здраво население, модерно мислещо, без предрасъдаци с висок морал, усмихнати позитивни хора. И разбира се безброй атомни бомби с които да унищожат останалите 99% от световното население, което е заобградило тази земя на цивилизация и просперитет и се чуди как да я превземе. Всичките 9.9 млрд души по света се чудят как да я победят и четат всеки ден в дир.бг новостите около тази толкова важна за света държава.

1. Алкашите са мързеливи. И в момента в Сибир само китайци им произвеждат домати и краставици в оранжериите. 2. Като се размрази горният слой алкашите ще останат без пътища ЖП линии и сгради (които са повдигнати на свай, за да не се затопля основата им) и всичко ще потъне. 3. При размразяване на земята започва отделяне на метан и целият им север ще стане на отровна пустиня и блато.

Какво затопляне ? Ватенките измират и идва мюсулманското население и китайците: До края на 21-ви век 500 милиона души ще живеят в Съединените щати. Русия ще има 100 милиона души.Американското население ще бъде християнско. Населението на Русия ще бъде предимно мюсюлманско. При ватенките сега няма човешки фактор. Населението е деградирало в алкохолици и наркомани. Над 600 000 човека са избягали опт ватното блато на запад - и това е по официални данни. При лъжите на кремъл, както винаги тази цифра е в пъти по-голяма. По данни на СЗО и на руското здравно ведомство процента на наркомани в Русия е по-висок от ЕС и САЩ. Най-тревожното е, че преобладаващото мнозинство от руските наркозависими са с хероинова зависимост- най-смъртоносната зависимост! Но най-евтината...

Слава на Русия !

Правилно е да се напише така: Руската помийна Яма УМРЯ.

Политика, екология и ...... как да е, но не мога да разбера защо нивото на океана да се увеличи като се разтопи леда след като водата в твърдо агрегатно състояние (във вид на лед) заема по-голям обем отколкото в течна - затова ако в радиатора на колата вместо антифриз имаш вода и през зимата замръзне то радиатора се пука.

Защото леда е над нивото на водата

Плуващия лед е 1/12 над водата. Свиването при топене на леда май е толкова. Нивото на водата при топене на плуващ лед няма да се промени умници.

gojko

Какви 1000 години, москва е на 870.

А ти - на 5 !

прогнози добре (в Русия винаги са обръщали особено внимание на прогнозите, повечето от които не се сбъднаха), но как ще се справят с това, което неотдавна беше публикувано в Русия: Около 22,6% населения России не имеет доступа к централизованной канализации. Большинство таких семей пользуются выгребными ямами. Централизованная канализация отсутствует у 66,5% россиян, проживающих в сельской местности. В том числе 48,1% семей в селах пользуются выгребными ямами, а 18,4% не имеют канализации вообще. В городах, где россияне в основном проживают в многоквартирных домах, ситуация лучше: только 9% горожан сообщили, что не имеют доступа к канализации.

те ще се изхитрят и топлото да откраднат...За това помислил ли е авторът на този материал?

Ааааа,е сега вече разбрах защо Русия продава ефтино фосилни горива ...:)

Като прочетеш тези грозни, злокобни, пълни с ненавист изказвания при това изтърсени без причина, тъй като статията е дори и за климат, но пак злобстват. Това ви е вашата същност безполезни хиени.Витрина сте за човешки материал.Друго не можете.За тава сте на това дередже.

Браво! Значи пак ще чакат “светлто бъдеще” Нищо,свикнали са.

по начина на писане на тази статия публикувана в Руски вестник/списание - на мен ми изглежда че я е писал Цв. Цв. Така глупост лъха от нея.... Жалко

Вижте какво се трие от дир-а: "Русия и сега има потенцияла да е най-богатата държава в света, НО НЕ Е! А ако случайно вземе че забогатее от глобалното затопляне, то мигрантите ще се насочат натам и Европа ще може да си отдъхне от тях" Лъжа ли е?!

Има сега вече реален шанс Тръмп да подпише протокола за борба с глобалните климатични промени. :)

Дано да стане, та потоците мигранти на там да се насочат, към богатата и просперираща Русия. Западните нации ще си отдъхнат.

Абе тези и това ще опропастят.

Поредният руски парцал се е "изтропал" по тема, която далеч не е за възможностите на ограничения му "руски" мозък!!!

Тия като че ли живеят на друга планета и какво злорадство само... по-неадекванта и зловредна нация от тази едва ли има. Технологично Запада се развива в такава посока, че като им чета излиянията на тези оставам с впечатлението, че те никога няма да излязат от средновековието.

Епа то още Ванга го предрече, че русия ще успее и пребъде и пак тя ще ни "спаси"! Ами дано да не е така, ма това с глобалното затопляне си е ясно като бел ден! Има го, но на нас не ни пука! А както се вижда руснаците даже ше го и подкрепят, понеже накрая ше са на кяр! Та тъй като 99% от хората по света мислят така, та да де си караме колите да горим петрола и газа и да не ни пука, така или иначе не ние ше плащаме сметката а децата и внуците ни! Ако пък стане някоя и друга война, ана 99% от хората мислят, че то, глобално затопляне няма апък то и война война колко да е война и най-малкото ше е за добро! Та така! Давайте глобалното затопляне!

И тука лъжат Руслямците. Москва е основана от прабългарския Хан Ахад Мосхва, като говедовъдно селище за през лятото. Юрий Дългорукий създава Московското княжество.

Че то и сега си говедовъдно селище за през лятото...

абе, не е само за през лятото

Брех, какви специалисти има в тоя форум по всички въпроси. От глобалното затопляне, до завладяването на Космоса. Да не говорим за оръжие, икономика, газ и т.н. А бе, Мунчовци, я се хванете и свършете нещо полезно за себе си. Не ги мислете руснаците. И храна имат и ток си имат и газ, петрол. Вие, кво имате? Боко и Цоко! Деева, тъпаците.

си имат, но не за всички...Почти половината Русия още е на септични ями. Ако нещо ти говори това....

Да не би "братята" да са в дъното на това глобално затопляне???Решили са, че ще извлекат някакви ползи и са задвижили процеса по техен си начин? Никак няма да се очудя, щом успяват да въздействат от разстояние чрез психотронни средства на човешките създания, защо да не го правят и върху природата?

водка има, сега ако и бананите започнат да растат няма да имат грижи и за храната

То и сега Русия има предпоставки да е най-богатата дуржава в света, но не е, а ако все пак вземе че забогатее от глобалното затопляне, то мигрантския поток ще тръгне към тях и най-после Европа ще си отдъхне от чернилките.

Пак мучат за трева и коприва

Тогава няма да я има,така че споко

Еееххх ако можеха да се научат и да праят и нещу за едене а то само борш и пирожки Слаба работа. Да ама имат мавзолей Уж христиени а пък на мумия на ленин си имат

Значи имало преди хиляда години било времето на основателя на Москва Юрий Долгорукий. А сега за срам на всички руснаци ги управлява Вова Късокракий

Е все пак Юрий Долгоруки е бил от Киев, т.е. украинец.

Ква Украйна по това време бе пиле :D

Уточнете се помежду си и не ни занимавайте с глупости. Факт е че Долгоруки е от киев, не от Москва. Разберете се с украинците. Те твърдят че са истинската рус, а вие някакви фино-угро-монголи.

Горното беше насочено към вече несъществуващ пост.

Мойте уважения към теорията на човека, но е пропуснал една малка особеност, че близо 70% от руската земя и близо 90 % в Сибир са вечнозамръзнали почви, които сега са си добре. Почне ли да се топи леда, Сибир ще се превърне в едно огромно блато и никакви почви няма да могат да се използват. Те не можаха да построят Байкало-Амурската магистрала именно заради топящите се ледове във вечнозамръзналите почви, та шосето и железницата им просто потънаха в блатото. Та по-добре да не дърпат дявола за опашката и да оставят Юрий Долгоруки намира.

ще изсъхнат, не се бой. А и тези теории се основават на научни анализи. За които твоят мозък е малък. Помисли за нещо по малко. За България и как се застрояват градовете без място за зелени площи. Лятото като ходиш през града все едно стъпваш върху котлон. На какъв анализ взеха решение така да се строи тука? На мафиотско-мутренски? Една съвременна сграда има живот минимум 100 години.

Няма начин някой като ви каже истината, да не му намерите мозък за малък или не го напсувате по древноруска традиция. Ако имаше начин да си направите самооценка точно какво преставлявате, колко сте жалки на моменти и как ви приемат по света щяхте да си спестите много унижения и главоболия.

Едни и същи глупости си дъфчете - преди беше за таблетите, от които нищо не излезе, а се за застудяването. Къде си мерил нивото на световния океан та си видел повишаване, бе?

Тя ватата и от петрола има голяма полза, ама резултати няма.

Гламавото си е гламаво, колкото и да го затопляш!!

Ха, а тия Шороши още малко ще кажат че Путин е и главния причинител :)

шведската зубрачка - нека тя да ви каже за климата, нали ще става нобелистка.

На всичко това горе казано. Аз да попитам. Кой тъпак прие съвременият план за застрояване на градовете, да няма тревичка и дръвче да пазят сянка. Само бетон като котлон. Скед 70 години 3 градуса. В момента в българските градове се увеличава поне с 5 през лятото. Няма никаква мисъл за бъдеще.

Тръмп каза ,че му е студено и никакво глобално затопляне няма. А за споразумението в Париж пострадаха бедните .В България обложиха с високи данъци старите коли ,на хора ,които не могат да си купят нови. За американските тецове ,вредните емисии ,ще ги плаща държавата, т.ес. народа. .Тия събрани пари за борба с глобалното им затопляне ще потънат в нечии джобове на избрани елити .Уж щели да отидат за залесяване на горите в Бразилия ,които били изсечени ,а те са белите дробове на планетата. Полюсите на Земята стават екватор ,а екватора полюси ,това се е случвало в много далечно минало, но това е процес траещ хиляди години.

tonk11

Тоя е луд. Що му трябваше да приказва? Сега ще ревнат че Русия е виновна за затоплянето. Интересно щатите кво ще кажат? Щото тръмпи до вчера питаш къде е затоплянето а сега ще трябва да го признае та да може да обвинява Русия.

Много сте ми смешни папагалите на ватниците, колко ви е елементарно мисленето!

Може ли някой да ми обясни какъв точно влак ще спора Путин, когато аверът му Тръмп много ясно, и много пъти обясни, че няма никакъв влак и ме той не се движи наникъде!?! Някой очевидно халюцинира и се е побъркал, а става въпрос за лидери на бай-големите държави! Това не е игла с купа сено, бе тавариши, това е влак? Лак може да не виждате цял влак - има ли го или го няма и накъде се движи!?!! Така навремето двама друга - Луканов и Илия Павлов, а след тях и Стефан Данаилов със СерГей СтаниШеф много спореха кой да кара влака (трамвая) и тайа докато тези се биеха и спореха около волана той - Бългсрия падна и се озова в пропастта! А сега наследниците им още сд натискат и спорят кой да го кара без да вдяват, че то май почти не остана какво да се ката, от толкова и такива карачи...

Иди се почисти и си лягай бе льохман, и изхвърли това кисело зеле, че си осмърдел целият вход

В статията се задава въпросът: “Възможно ли е да се спре климатичният “влак”? Малко е неловко да си обясняваме очевадни неща, обаче явно се налага. Както всеки вменяем човек прекрасно разбира, един проблем обикновено не може да се реши, да се пристъпи към решаването му конкретно, съзнателно и организирано, ако ...НЕ Е ДЕФИНИРАН (правилно), тоест ако НЕ Е ИДЕНТИФИЦИРАН бай-напред като такъв! Ако Путин, хората му твърдят, че има глобално затопляне и това е проблем, а Тръм - че бяна, че това са глупости и лъжи - вижте причините, поради които например шефът на Световната банка напуска преждевременно поста си, 3 години преди изтичане на мандата - затади остри противоречия с Тръмп..., и по-точно едно от тях - за климатовите изменения, То тогава какво правиме?!? Как светът стигна до тук да се спори и да не се вижда дори очевадното?!? И то на най-високо възможно ниво? И то толкова време? Аз няма да се учудя, ако тези утре започнат да оспорват, че слънцето изгрява всеки ден от Изток и залязва на Запад! Това би било шузофрения, ако не бе съзнателно разбъркване на мозъците и живота на хората, за да могат някои да ловят риба в мътна вида, където са специализирали от много години!

Самите руски учени твърдят, че идва глобално застудяване, а и не само те!

На кой му пука за тая деподска кочина? Да си рахатясват или да гният, квото искат да правят...

Сигурно намекваш за Украйна

Което е добро за Русия е добро и за България

Тръмп явно трябва да се обади на своя много добър приятел Питин, за да му обясни, че няма такова животно като глобално затопляне и то е само в главите на - цитирам - злонамерени хора, които не се базират на научните изследвания и доказателства! Зашото иначе се получава някак си неловко за тъпоглавци те, които боготворят и двамата едновременно, дори и когато те защитават диаметрално противоположни тези! И тази не е единствената такава теза... Шизофренията явно идва и се насажда от най-високите нива и затова светът е на това детедже!

Ледовете се разтопяват на Антарктида и Гренландия,Канада,САЩ,Европа и целия капиталистически свят под водата,Россия остава единстенния цветущ остров във света и както казва товарищ Путя,руснаците ще си живеят в рая.

Ох, успокои ме, щото аз от сутрин до вемер, ме и през ноща все за Русия мислех и съм загрижен! Сега ше седна да гаврътна един Боряшник или одеколон по тоз хубав повод! Мен дори о 200-те лева пенсия или 600-700 или 1000 левмета заплата не ме интересува, нито как ше вържа и този месец, важното е че руснаците ше живеят най-добре от всички в света - в бъдеще несбъднато винаги!

в полза на ...Россия,бре.

даже санкциите