Стряскаща прогноза: Морското равнище може да се покачи с 40 см

Увеличаване на парниковите газове ще предизвика още по-голямо топене на антарктическте ледове

Обратно в новината

Коментари - Стряскаща прогноза: Морското равнище може да се покачи с 40 см | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още 201 метра и ще имам къща на плажа.....

Абе , може , ама не е станало и нема да стане !!! Ама нали требе тиа , кои само могат да лъжат и говорят глупости , да изкарват много пари , щото са много лакоми !!!

мда, за това затоплистите си купуват вилички на океана или морето. Точно защото ни лъжат, че ще се повиши морското равнище и цоцат парички от нас. Тези глупости ги говорят от поне 30 години и до сега НЯМА никакви доказателства морското равнище да се е повишило с повече от 1-2 милиметра. Врачки при това по-нагли и от мъргавелките. :-)

А пък по времето на Динозаврите (преди около 100 милиона години), температурата на планетата е била с 10 градуса по-висока и живота е процъфтявал. Нито пустини е имало нито безлюдни ледени полета на полюсите!

За щастие е нямало и марксисти, които да вдигат гири че е щял да свърши света. :-)

Когато почнаха такива коментари за повишаване на температурата и нарастване на морското равнище преди 30-40 години, прогнозите варираха между 7 метра и 70 метра. Досега парниковите газове не са намалели, но пък прогнозата се е свила до 40 сантиметра. Значи очакваме към 2050-2060 година да достигнем прогноза от 4 сантиметра и все още да чакаме някаква реална промяна в равнището. :))))

Ако изсечем всички гори ще намалеят валежите и морското равнище ще спадне.

Изтървана е работата. Ще стоим без вода, ще се печем и ще се морим, сигурно и войни ще водим.

Краят е неизбежен ! Отивам да си направя едно кафе.

40 специализирани института са пресметнали 40 сантиметра. Ако бяха 50 института, щаха да бъдат 50 сантиметра. За всеки по сантиметър от баницата...

Само с 40 санта? Сериозно са намалили прогнозата. Преди 30 години беше над 2 метра.... Май ще стане същото, каквото стана с озоновата дупка. По времето, когато бях ученик СЪЩИТЕ тези учени пророкуваха, че дупката в озоновия слой над Антарктида ще се отвори и слънцето ще ни изпепели. И като се започна една световна кампания за борба с озоновата дупка... То не бяха спиране производство на дезодоранти, то не беше спиране производство на хладилници. Но познайте - спираха се само в "белите" държави. Цяла Азия, Африка и голяма част от Южна Америка си го преместиха в другия крачол. Е, дупката се затвори сама. Не, че човечеството намали парниковите газове. Даже напротив - увеличени са.. Същото става сега с въглеродните емисии.България има само един НЕЗАВИСИМ източник на енергия, който гарантира националната ни сигурност. Но имаме лошия късмет да сме в Европа и плащаме АБСОЛЮТНО БЕЗСМИСЛЕНО огромни суми за правото да ползваме ресурсите си. САЩ не плащат. Русия не плаща. Австралия не плаща. Китай не плаща. Индия не плаща. Цяла Африка не плаща... Но България плаща и за това над 12 000 човека ще загубят работата си до няколко години. А това означава, че със свързаните производства над 100 000 българи ще останат без препитание... Отдавна не им вярвам на световните специалисти. За да си гарантират заплатите, те трябва да си измислят и да поддържат стряскаща напаст срещу човечеството. А вече съм ги хващал в лъжа И ЗА ТОВА НЕ ИМ ВЯРВАМ!!!!!

Не, озоновата дупка не се затвори сама. Човечеството положи целенасочени усилия да оправи проблема и почти успя. Е, китайците се направиха на хитри в последните 5 години ама засега положението се крепи. И не, озоновата дупка няма отношение към парниковите газове. Освен че някои газове са и парникови, и разрушаващи озона - но като парникови те имат малък принос защото са скъпи и са малко.

Разбира се, че озоновата дупка няма отношение към парниковите газове. Има отношение към лова на шарани с гола кука. По това си приличат с глобалното затопляне. Иначе е научно доказано, че не са зависими. Но пък от гледна точка на психологията на тълпата направо са идентични. Даа.

Това го слушам от 20 години.

Топенето става защото центъра на земята се измества на всеки 5000 години. Преди Египет е бил рай сега е пустиня. Това от парниковия ефект ли е? Япония е била свързана с Китай а сега е остров...

А накъде се измества центъра на земята, ако смея да попитам? и кое става център, щом центъра се измества?

Нещо хронологията ти куца. Преди 5000 години Египет си е бил рай, както и д нес е рай. Периодът в който пустинята не е била пустия е много по-ранен.

До края на века? 80 години? И СТРЯСКАЩО!!! Разбрах: Трябва да има стряскаща новина! На овцете вече новините за колко умрели/заразени от К19, спряха да им действат стряскащо!

Може и да познаете, но дали ще са само 40см и кога точно, до края на века е доста общо някак.

Едно време на това са му викали 'гадаене' и е гледано с лошо око от власт и религия. Тогава обаче тези неща са били повече за управляваните, отколкото за 'властващите'. Сега имаме модерен свят, модели, компютри, супер-компютри, датчици в задника на всяка камила и достатъчно сателити в орбита за да предизвикаме задръстване ако ни атакуват марсианците. Изводът - "възможно е". Възможно е също след 2 дена да се върнат 'анунаките' и да рестируират земята. Проблемът им ще е с 0.001%, останалите сме под наем. И когато говорим за наеми - не е ли правилно наемодателят да плаща за ремонтите? Но нека не забравяме - приватизирай печалбите, национализирай загубите.

Приватизаторите във форума са ти цъкнали минуси, интересно как още не са премахнали коментара като "некоректен"

Извода е - Яж, Пий и си носи новите дрехи.

Морско равнище има само на плоска Земя

и какъв е извода-повишаване на данъците