Трябва ли да избиваме трилиони животни, за да спасим планетата?

Мнозинството не иска да се откаже от месото, а още по-малко някой друг да се опитва да им налага този избор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбрахме. За тези които искат да намалят въгледродния си отпечатък, да ядат бройлерско. За тези които искат да минимизират въгледродния си отпечатък, стават тревопасни, вегани де. А които искат да сведат вълеродния си отпечатък до нула? За тях какво? И тук моето предложение: Ако целта е нула в дългосрочен план, да станат педали, така няма да имат деца и хоп нула. А ако искат веднага нула, да се гръмнат. :)

Оставете всичко на еволюцията....

Прави ми впечатление, че все повече се появява някакъв странен фашизъм, който започва да се налага. Нямаш право на избор, а да не говорим за демократични ценности от вида на гласът на мнозинството да определя. Хомосексуалистите ни се налагат най-нагло напоследък, а сега и веганите? Само те ни липсваха! Не разбирам! Аз не карам веганите да започват да ядат месо, защо те ще ми се налагат дали да го спирам? Ама фермите били виновни! Не, животните не са ни виновни, а хората! Дайте да избием някой друг милиард хора? Все пак, аз не съм чувал животни да изсипват опасни химикали в реки, морета, океани. Или да заводите им да бълват дим. Или пък да горят отпадъци. И много им е лесно на веганите с тяхното био и екологично чисто, ама хайде да отидат в Сомалия, Кения, Гана или друга африканска държава и тогава да ми говорят за хранителни ограничения! Вместо да предложат излишъците спешно да се изпратят в закъсалите страни и така да се заличи световния глад, те тънат най-нагло в блаженото си невежество.

Това са на Бил Гейтс простотиите. Приготвил съм му едно юларче с колче. За начало, ще забия колчето в някоя люцерна и да пасе на воля. Много жалко! А имаше време, когато го харесвах... Ефектът от многото пари е винаги един и същ. "Свръх богатите си мислят, че шлиферите им "Армани" ще ги предпазят, когато завалят лайната" - цитат.

Според новите директиви, започваме с употребата на ин витро месото, ще ползваме зелена енергия, ще ограничим миене и къпане до крайно необходимото, ще караме велосипеди, ще ставаме някоя от вариациите в ЛГБТ движенията, ще се боцкаме срещу грип, ковид, веднъж, два, три, колкото е необходимо пъти, ще плащаме безропотно данъци и ще пляскаме с ръце, ако може да се изпърдим без разрешение. Без извинение за употребените изразни средства.

Ако питате Марк Рюте, сигурно трябва.

Аз пък имам усещането, поне за българските медии, че зорлем ни радикализират и плашат с теми като екология, хомосексуалност и полово или расово равенство. Ежедневно има статии по тези теми, с подтекст "вижте как се изврати света". Сякаш се опитват да ни направят хипер консервативни православни талибани. Не казвам, че не е вярно изобщо, но усещам и някаква целенасоченост...

Се вижда от историята и статистиката. Климатът си се мени циклично - ледени епохи и затопляния. Вместо един нормален човек да намали месото, би трябвало невежите да се ограмотят за да не раждат по дузина деца. Но, иначе статията е готина :)

оффф

Бе вие си яжте тревата, аз си предпочитам месце.

Хората които ядът МЕСО са здрави иЖИЗНЕНИ 10 от 12 НЕзаменими аминокиселини са съдържат в МЕСОТО Витамин Д-витамина на щастието се съдържа в дроб,карантии,животинска мазнина Хората които НЕ ЯДЪТ ЧЕСТО МЕСО като ИНДИЙЦИТЕ стават силно зависимии от всякакви МАНИПОЛАЦИ и ВЯРВАНИЯ в хиледи богове -почитат маймуни и мишки им се кланят .Това се получава от ЛИПСА на незаменими аминокиселини които НЕ се приемат от организма и не достигат до МОЗЪКА за да може той мозъка да работи нормално БИЛ ГЕЙТС ЩЕ ни храни със изкуствено ГМО месо смес от ГМО соя и протеинова паста от ХЛЕБАРКИ и скакалци Идеята на ГЕЙТС всички да станат ''индийции-вегани мангали'' да вярват в божества със слонски и миши глави да пеят и танцуват като сектанти ида седят като 300 милиона индийци на ТЪМНО и гладно страхувайки се за жалкия си живот палейки клечки с кравепки акита и кланящи се на Кали Шива и бога маймуна

За месо се колят преди всичко телета, които американците наричат "крави". Наричат и кокошките "пилета".

Ако ще се избиват животни, то трябва да се почне от тези дето изфабрикуваха вируса на Ковид 19, пилешкия грип, чумата по свинете, еболата, спина и други подобни гадости, както и тези които ги спонсорират и "инвестират" в тези технологии. Със сигурност след това планетата ще си отдъхне.

Яко

Месоядството като следствие на ЖИВОТноубийство е преди всичко метафизичен, спириитуален и морален проблем, след което е и екзистенциален проблема, а също е и екопроблем. Нека всеки сам да реши за себе си какво да прави, но все-пак при избора на решение по въпроса, да постави корема след разума, а не обратно, т.е. първо разумът и моралът, а евентуално и духовните принципи, ориентири и ценно сти, а не гастрономичния хедонизъм. Бъдете здрави!

Всички ще станем вегани, но не съм сигурен, че това е по-добрият вариант също.Месото и млечните продукти , от които ще се откажем , трябва да се заменят с растителен еквивалент. Това ще доведе до покачван на търсенето на растителни и зърнени култури, , съответно нужата от повече обработваема площ за изхранване на 8 милиарда вегани, съответно това ще доведе до отнемане на повече площи от дивата природа и засаждането им с монокултури - царевица, соя, слъноглед, картофи, палмови насаждения, което ще доведе до съсипване на биоразнообразието и изчезване на още видове, вклюичително пълното изтребване на домашните животни като крави, пилета, кози, свине, агнета...защото няма да са ни нужни вече..Така, че пеминаването към веганство не е най-екологичното решение в дългосрочен план според мен

Гледайте Seaspiracy и тогава говорете за риба... Ще спрете да ядете сьомга.

На планетарно ниво все повече хора вярват наистина в теорията, че намаляването на парниковите газове ще спаси нашата глупава планета. Планетата си е хубава, но ОНИЯ, често повтарящи думата "Демокрация" са най-големите врагове на планетата. Точно така - сложете нови данъци, вдигнете цените на електричество, горива, материали и услуги - така вместо климата ще умрем ние и господата от римския клуб и давоските срещи ще са си изпълнили аджендата. Кръгли идиоти и престъпници управляват света в момента. Искат да избият едрия тревопасен добитък, по причина, че отделял много метан ?! Метанът е по-скоро фалшив флаг - Затова ли Бил Гейтс и Ричард Брансън инвестират в лабораторно производство на месо ?! Много интересно как ще ограничат пърденето сред човешката популация? Те в момента чрез биологичните си вируси - да речем като сегашната пландемия с Ковид 19 - целят и човечеството да намалят поне наполовина - до 4 млрд. човека - отново по искане на 13 - те фамилии !! Фанатизирани зелени полит-талибани. Стигаме до "или ние, или те!". Планетата не може да носи и двата човешки мутанта. Някой трябва да озапти тия лунатици, защото иначе ще затрият света !! Веднъж народите като се осъзнаят, после ще стане бързичко !!

Вместо животни може хората да намалеят и животните ще останат. Гглупости не може да си веган трябва и месо. Да си веган е много скъпо и не екологично дори.

Още едни умници. Бе хора появата на човека и развитието му е резултат на развитие на природата и земята или дело на господ! Той е създаден да яде месо (затова има кучешки зъби). Писачите като авторите на горния пасквил на кави се правите, бого равни или сте толкова умни, че ще коригирате природата.