Краткият студен период приключва. В следващите дни до края на месеца ни очаква по-меко от обичайното за януари време.

Днес облачността ще бъде значителна, с временни разкъсвания. На места до обяд в крайните североизточни райони и планините на Западна България ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад, в източните райони - от северозапад.

Дневните температури ще бъдат от около 1 градус по високите полета със снежна покривка до 7-8 градуса в западната част на Дунавската равнина.

През нощта облачността ще бъде незначителна, а повече облаци ще има около Стара планина. На отделни места там ще прехвърчи слаб сняг. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури утре ще са от около минус 6-7 по високите котловини до минус 1-2 във ветровитите части на низините.

През деня облачността ще бъде променлива, западният вятър — слаб, до умерен в Дунавската равнина.

Дневните температури ще достигнат 4 до 10 градуса.

Топо за сезона ще остане времето от петък до неделя. Минималните ще бъдат от минус 4-5 до около нулата, а дневните - от 6 до 11 градуса, малко по-високи в неделя.

Меко ще остане и в понеделник, а първите 2 дни на февруари дневните температури леко ще се понижат. На места в югозападните и южни райони ще превали  дъжд, в планините -  сняг.