Времето с високи и комфортни августовски температури и слаби превалявания в някои дни ще продължи до края на тази и в началото на следващата седмица.

Днес през по-голямата част на деня ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но краткотрайни превалявания само на места в планините на Западна и Централна България.

Привечер и преди полунощ подобни явления са възможни и на места в останалата част на страната, но преваляванията в повечето райони ще бъдат слаби.

До полунощ на отделни места в страната все още са възможни слаби краткотрайни превалявания.

Сутринта повече облаци ще има по Черноморието и там е възможно да превали и прегърми. В Дунавската равнина ще духа до умерен източен вятър.

Минималните температури утре ще бъдат от 15 до около 20 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност.

Краткотрайни превалявания ще има само на отделни места, предимно около планините.

Максималните температури ще бъдат от 29 до 34 градуса, за София около 30. В Източна Бъ;лгария ще духа слаб до умерен източен вятър.

В западната част на Европа най-после приключва горещата вълна, продължила една седмица.

Топло, с температури над 30 е в централната част на континента, а най-висока ще бъде температурата на Балканите, в Атина — 35 градуса.

В петък ще остане слънчево, почти  без валежи и температури от 29 до 34, 35 градуса. Вятърът от изток ще се усили.

В събота краткотрайни валежи ще има на повече места в западните райони. В източната половина на страната и част от Дунавската равнина ще духа умерен, на моменти временно силен вятър от източната четвърт. Най-силен ще бъде той в югоизточните райони и по Южното Черноморие.

В неделя и понеделник превалявания ще има само над планините на запад, но температурите слабо ще се понижат и ще бъдат от 28 до 32, 33 градуса.