Днес ще има променлива облачност, с по-значителни разкъсвания и намаления над южните и източни райони. В Дунавската равнина ще духа слаб и умерен западен вятър. Дневните температури ще са от 7 до 12 градуса, малко по-ниски по високите западни полета.

През нощта облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява. Температурите сутринта ще са от минус 2 до плюс 3 градуса. Ще духа слаб вятър от югозапад.

Утре през деня облачността ще бъде променлива, често незначителна. По-съществени увеличения ще има в северозападната половина на страната. 

На места в низините и котловините сутрин видимостта ще бъде частично намалена.

Дневните температури ще са в интервала от 8 до 13 градуса. Вятърът по-късно през деня ще се ориентира от юг, предимно слаб.

В петък ще бъде облачно. Още преди обяд от северозапад ще започнат нови превалявания от дъжд, които през деня ще обхващат западните и централни райони. В планините над 1000-1300 метра ще вали сняг. Малко по-ниска ще бъде снежната граница в планините на Северозападна България. В източните райони ще духа слаб до умерен южен вятър. Минималните температури ще са от минус 1 до плюс 3 градуса, по-високи по Черноморието.

Дневните температури ще са в широки граници - от 4-5 градуса на северозапад до 11-12 в източните и югоизточни райони.

Привечер преваляванията ще бъдат по-значителни в южните и югоизточни части на страната.

В събота преваляванията ще спрат, а облачността ще бъде променлива. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще бъдат от около нулата до плюс 5-6 градуса, а дневните - от 6 до 11.

В неделя вятърът почти ще стихне, а сутрин на места в низините видимостта ще бъде намалена. Минималните температури ще са от около минус 4 по високите котловини до плюс 3 градуса. Дневните ще останат без съществена промяна, от 5 до 10 градуса.

В понеделник и вторник ще бъде по-топло, с температури през първия ден от 9 до 14 градуса, а във вторник на места и до около 20 градуса. Минималните също ще бъдат високи за февруари и ще са положителни в повечето места.

Вторник от запад облачността ще се увеличи, а отначало над северозападните и западни райони ще превали краткотраен дъжд. Отново не е изключено и да прегърми. Температурите в сряда ще се понижат с няколко градуса, но ще останат по-високи от обичайните за февруари.