През нощта облачността ще бъде значителна. На много места в низините и котловините ще остане мъгливо. Около полунощ в крайните югозападни райони ще завали дъжд, по високите места - сняг. Не е изключено на места да се образува отново поледица. 

През деня ще бъде облачно, а дъжд ще превалява в Южна България и на места в източните райони. Ще се появи слаб вятър от североизток и изток. Максималните температури ще бъдат от 2 до 8 градуса, в крайните източни райони и по Черноморието - до 10, 12 градуса.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от 2 до 6, а дневните - от 5 до 11 градуса. Преди обяд дъжд ще превалява в централните южни райони, най-вече в Родопите, но валежите ще отслабват и спират.

В петък ще остане облачно, с разкъсвания на облачността над северозападните райони. Минималните температури ще останат от 1,2 до 6 градуса,а дневните слабо ще се повишат и ще са от 7 до 12 градуса.

В събота над източната половина на страната ще се появи слаб до умерен вятър от юг и там чувствително ще се затопли: температурите ще достигнат 14-16 градуса. В Западна България ще остава все още по-хладно, с температури до 6-9 градуса. Слаб дъжд ще превалява в крайните южни и западни райони.

В неделя ще бъде слънчево, със сутрешни мъгли на места. Минималните температури ще са от 1 до 7 градуса, а дневните - от 9 до 14, малко по-ниски в местата с мъгли.

Без съществена промяна ще остане времето в началото на следващата седмица. Ще бъде значително по-топло от обичайното за декември, особено в хълмистите части на низините и в планинските и полупланински райони. Минималните температури ще бъдат от 1,2 до 6, а дневните - от 10 до 15, 16 градуса.

В ниските, инверсионни части на низините ще остава с малко по-ниски температури.